Kulp’ta 10 ton patlayıcı kullanılmış

Kulp’ta 10 ton patlayıcı kullanılmış
Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nin Zeyrek Jandarma Karakolu yakınlarında dün gece patlattığı ve 5 korucu ile 1 kişinin yaralandığı patlatılan kamyonda yaklaşık 10 ton patlayıcı bulunduğu belirlendi.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıkta bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu’na yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki kontrol noktasında dün gece bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. PKK’lılar bomba yüklü kamyonla hareket halindeyken kontrol noktasındaki geçicik köy korucularının fark etmesi üzerine, kamyonu bırakıp kaçan PKK’lılar, aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 korucu ile 1 sivil vatandaş yaralanırken, daha sonra düzenlenen operasyonda 1 PKK’lı terörist sağ olarak ele geçirildi.

Şiddetli patlamanın ardından güvenlik güçlerinin yaptığı incelemelerde ilk belirlemelere görev daha önce çalındığı belirlenen kamyona, teröristlerin yaklaşık 10 ton patlayıcı yüklediği tespit edildi. Patlamada 200 metre uzaklıkta bulunan okulda büyük hasar görürken, patlamanın etkisiyle karayolunda büyük çukur açıldı.

Bomba yüklü aracın patlatılması sırasında olay yerinde bulunan bir korucusu, araçtaki 1 PKK’lının kendilerine doğru koşup ‘yere yatın’ diye bağırdığını anlatarak,  “Çatışma başlayınca araçtan inen üç kişiden biri bizim taraf koştu. Elinde silah yoktu. Bizim olduğumuz tarafa gelince ‘yere yatın’ diye bağırdı. Herkes yere yattı. O sırada büyük bir patlama oldu. Daha sonra bu kişiyi yakaladık. Üzerinden Glock marka silah çıktı” dedi. Güvenlik güçleri soruşturmayı sürdürüyor.

DHA