Kupayı kaldıran Fransa'da sokaklar karıştı

Kupayı kaldıran Fransa'da sokaklar karıştı
Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda kupayı evine götüren Fransa'da sokaklar karıştı. On binlerce kişinin katıldığı kutlamalar çatışmaya dönüşürken yer yer yağmalamalar yaşandı.

Fransa'nın 2018 FIFA Dünya Kupası final maçında Hırvatistan'ı 4-2 mağlup ederek tarihindeki ikinci şampiyonluğu elde etmesi, ülke genelinde coşkuyla kutlandı. Ancak ülke genelinde pek çok bölgede şiddet olayları da yaşandı.

Fransızlar, yoğun güvenlik önlemleri altında başta başkent Paris olmak üzere Lyon, Bordeaux, Rennes, Nantes, Montpellier, Nice, Marsilya gibi ülke genelindeki çok sayıda kent meydanlarında kurulan dev ekranlarda maçı izledi. Maç sonunda özellikle başkenti Paris'te şiddet olayları yaşandı.

Ancak Champs-Elysees Caddesi'nde bir grup, şampiyonluk kutlamaları yapıldığı sırada polisin üzerine yanıcı madde attı. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen taşkınlık yapmaya devam eden gruba polis müdahale etti. Polis taşkınlık yapan kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra tazyikli su kullandı.

Euronews'ün haberine göre, çevredeki alışveriş merkezlerinin camlarını kıran ve kutlamalara katılan taraftarları da rahatsız eden grup güç kullanılarak dağıtıldı.

Fransa, 14 Temmuz'daki Bastille Günü ve akabindeki Dünya Kupası finali kutlamaları nedeniyle ülke genelinde 110 bin güvenlik görevlisini seferber etti

İlgili Haberler