Kur artışı otomobil satışını da vurdu

Kur artışı otomobil satışını da vurdu
Otomobil satışlarında kur artışı nedeniyle satışların düşmesi sonrası markalar kampanyalara yöneldi.

Otomobil satışlarında iç pazarda daralma hızlandı. Sektör temsilcileri, ağustos ayında kur artışının yanı sıra bayramın da etkisiyle piyasada büyük durgunluk yaşandığını belirtiyor. Temmuzda yüzde 39 daralan pazarda ağustos satışlarında da yüzde 40'a yakın düşüş bekleniyor. Firmalar satışlara hareket getirmek için kampanyalara yüklendi.

Renault, hurda araç teşvikinden yararlanacak müşterilere devlet desteğine ek olarak perakende Symbol alımlarında 7 bin TL, Clio ve Kangoo alımlarında ise 5 bin TL'lik indirim sağlanıyor.

Dacia, Ağustos ayında hafif ticari modellerindeki sıfır faizin yanı sıra hurda araç teşvikinden yararlanacak müşterilerine ek indirim fırsatı sunmaya devam ediyor. Devlet desteğine ek olarak perakende Logan MCV alımlarında 7 bin TL, Dokker alımlarında 5 bin TL, Sandero ve Yeni Duster alımlarında 4 bin TL'lik indirim sağlanıyor.

Mercedes-Benz E-Serisi Sedan, Coupé ve Cabriolet otomobil alımlarında Mercedes-Benz Kasko tercih edilmesi durumunda kişisel ve kurumsal müşterilere kişiye özel ödeme planı ile 210 bin TL kredi tutarı, yüzde1,19 faiz oranı ve 36 aya kadar vade imkânları sunuluyor.

Hyundai, A segmentindeki i10 ve B segmentindeki i20 modelleriyle satış listesine giriş yapan her iki modelinde geçerli olmak üzere 30 bin TL için 12 ay 1.09 faiz oranı sunuyor. Yeni i20 modelinde peşin alımlarda ise 4 bin 750 TL'ye varan indirim bulunuyor. IONIQ Hybrid, 70 bin TL 20 ay 0.99 faiz oranıyla satılıyor. Ayrıca 4 bin TL nakit indirimi de bulunuyor.

Honda Civic Sedan ve Honda Civic Hatchback modellerinde Ağustos ayı boyunca müşterilere uygun faiz oranlı yeni kredi fırsatları sunuluyor. Her ihtiyaca ve tarza yönelik modelleri ile geniş bir müşteri kitlesine hitap eden Civic ailesinde Ağustos ayı boyunca 35 bin TL kredi kullanımına 15 ay vade ve 0,99 faiz oranı uygulanıyor.

Alfa Romeo, Giulietta modelleri, Temmuz ayına özel olarak sunulan kampanya kapsamında 50 bin TL'ye kadar 18 aya varan vadeyle, % 1,61 faizli eşit ödemeli kredi seçeneğiyle satın alınabiliyor.

Skoda'nın tüm modelleri, Ağustos ayı boyunca yüzde 5 indirim fırsatı ile sunuluyor.

Borusan Otomotiv de ağustos ayı boyunca geçerli olmak üzere BMW, Jaguar, Land Rover ve MINI tutkunlarına