Kurbanı çöle gömen Suudlar

Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud. Bu, isminin yarısı. Ona, Suudi Arabistan Kralı demek yeterli. Trilyon dolarların üstünde oturuyor ama ciğeri beş para etmez. İnanın bu zata köpek demek hayvanlara hakaret. "Trump'un iti" deyip Anadolu'da sahibini ısıran köpeğe yapılan yakıştırmayı tekrarlayayım. Yoksa köpek "sadakat" sembolüdür.

Abdülaziz el-Suud, ABD'nin uşaklığına soyunanlar arasında liste başı. CIA'dan koruma garantisi karşılığı Washington'un tüm emirlerini yerine getiriyor. Savaş uçaklarından füzelere kadar alacağı savaş gücüne ödeyeceği para 130 milyar dolar. Nasılsa, su kuyusu açmaya kalkılsa petrol fışkıran bir ülke. Bunun vanasının başına ABD başkanı geçti. Bu işleri de artık Türkiye'nin altını oymakla görevli McGurk yönetiyor. Yılın ya da ayın haracını belirleyen bu adamın kartvizitinde "DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi" yazıyor ya, işin gerçeği bu. Şimdiki amaçları SDG/YPG'ye mali destek sağlamak. Yardım konusunda Birleşik Arap Emirlikleri dâhil -Katar hariç- bütün Körfez ülkelerini sayabilirsiniz. Hepsi de efendileri ne emrediyorsa onu yapıyorlar. Meşhur, "tak-şak" örneğindeki gibi. Hiçbirinin aklına Arakan Müslümanları başta, açlara yardım etmek gelmiyor.

Nasıl dindarlık

Dinine bağlılık milletleri ayakta tutan önemli unsurlardandır. Peygamberimiz, "Komşusu aç yatarken kendisi tok olan bizden değildir" diyerek noktayı koymuştur. Bunu yapan ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Bu millet elindeki avucundaki 3-5 kuruşu dahi muhtaç Müslüman'a vermekten çekinmez.

Suudiler yıllar yılı kurbanları çölde kesip kuma gömdüler. Dünyadaki tepkiler büyüyünce sırf göz boyamak için birkaç soğuk hava deposu inşa ettiler. Bugün de aynı israfı sürdürüyorlar.

Bizim Kızılayımız, kurbanların israf edilmemesi için "kavurma yapma" işini başlattı. Eski başkanlardan Tekin Küçükali'ye bu vesileyle selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. Çünkü bu işin tasarlayıcılarının başında o vardı. O kutular bugün Filistin'den Somali'ye pek çok yerde dağıtılıyorsa Küçükali'nin yaktığı meşale sayesindedir.

Anlayacağınız bizim petrolümüz pek yoksa da -ilerde inşallah buluruz- gönül zenginliğimiz var. Her şeyden önce "ekmeğini paylaşmayı seven" insanlardan oluşuyoruz.

Evet bugün arife, yarın bayram, yani bunları unutmayalım. Yaşlılara sevgi ve saygıyı, çocukların gönlünü almayı da hatırlayalım. Tabii imkânlarımız ölçüsünde. Tüm Türk İslam dünyasında bayramın mutluluklara vesile olmasını diliyorum. En başta okurlarıma...

***

Kafamız rahatladı

Dikkat ettiyseniz bir kaç gündür "ekran siyaseti"ne bulaşmadım. İYİ Parti ve AK Parti kurultayları geldi geçti. Parası olan bunu debdebeli kullandı, olmayan ise sadece sesini çıkardı. Haber kanallarındaki tartışmalar sırasında aldığım notları gözden geçireyim dedim. Konuşmacılarda durum "aynı tas, aynı hamam". Hele bazıları var ki izlemekte zorlanıyorum. Esas şaşırdığım nokta kimi isimlerin hep aynı şeyleri tekrarlaması. Peki bunlarda ısrar neden?

Türk- Amerikan ilişkileri konuşuluyor. Başbuğ Pınarbaşı çıkıp, "15 Temmuz gecesi tanklar Kılıçdaroğlu'nun aracına yol verdi" diyebiliyor. Oğuz Kaan Salıcı, "Gördün mü?.." diye sorunca Pınarbaşı'nın cevabı daha ilginçti: "Sayın Cumhurbaşkanı söyledi ya..."

CNN Türk'teki  en önemli tespitim oturum yöneticisi konumuna getirilen  Zeynep Özyol'du. Bu bayan spiker bu işi de becerecek galiba. Aynı ekranda görev üstlenenlerden biri de Ercan Gürses. Yumuşak tarzı ile yerini buldu. Hatta "cuk" oturdu demek mümkün.

Asıl şaşırtan İdris Kardaş'tı. bu defa kimseye hücum etmedi. Kendisine tavsiyem bu tavrını muhafaza etmesi

***

Birikenler

Madem CNN Türk'le başladık, devam edelim. Cumartesi akşamlarının primetime'larını beğeniyorum. Önce Cüneyt Özdemir'in 5N1K'sı veriliyor. Ardından Güven İslamoğlu'nun Yeşil Doğa'sı yayımlanıyor. Sonra da NTV kadar olmaza bile futbol işleniyor. Liglerin başlamasından mutlu olanlardan biri benim. Bu arada kendi kendime sordum, "Ayak topu fazla mı gelmeye başladı?.." Bunun nedeni belli; İngiltere, Fransa, İtalya ve bizimkilerin hangisini seyredeceğinizi şaşırıyorsunuz. Mecburen seyir programını işaretlerken falcılığa başlıyorsunuz...

GÜNÜN SÖZÜ

İmkânsızı isteyerek, muhtemelen en iyiyi elde ederiz

İtalyan atasözü

Yazarın Diğer Yazıları