"Kürdistan bağımsız devlet olacak"

"Kürdistan bağımsız devlet olacak"
Phillips, Kuzey Irak’taki kukla Kürdistan’ın bağımsızlığına destek istedi ve “Sırada Rojava ile birleşme var” dedi

PKK’NIN ABD’Lİ BEYNİ YİNE SAHNEDE: Kürdistan bağımsız devlet olacak

Haber: Salim Yavaşoğlu

PKK’yı entegre raporu
Türkİye’yi parçalama projesinin önemli aktörü, 2007’de “PKK’nın silahsızlandırılması ve entegre edilmesi” raporunu hazırlayan Phillips, yeni oyuna başladı. Columbia Üniversitesi Barış ve İnsan Hakları Enstitüsü Direktörü David Phillips, Kuzey Irak’taki peşmerge yönetimi “Irak Kürdistanı”nın bundan sonra dünyada ilan edilecek ilk bağımsız devlet olacağını söyledi.

Kürt birliği sağlandı
ABD’nin Kürt politikasını değiştirmesini, PKK’nın “terör örgütü” listesinden çıkartılmasıyla vurgulayan Phillips, “Irak Kürdistan Bölgesi”nin bağımsızlığına destek verilmesini istedi. Ayn el-Arap’taki son gelişmeleri sıralayan Phillips, “Yaşananlar Suriye Kürtleri ile PKK’yı biraraya getirdiği gibi Irak Kürtleri ile de bir araya gelmesini ve dolayısıyla Kürt birliğini sağladı” dedi.

Strateji yeni devlet
Obama’nın,  “Suriye’de bir stratejimiz yok” sözlerini de eleştiren Phillips, şöyle konuştu: “Bir hedefiniz yoksa bir stratejiniz de olamaz. Bu hedef yeni bir devleti tanımak olmalı. Bu devlet de Rojava ile ilişki kurup, bölgedeki Kürtleri birbirine bağlayacak. Bu da yeni bir Kürt muhiti doğuracak.” Phillips, Erdoğan’ın IŞİD’le ilişkisi olduğunu da öne sürdü.

“Kürdistan, tanınan ilk devlet olacak”

AKP’nin ısrarla uyguladığı sözde açılımın mimarlarından Phillips, sinsi planı açıkladı: “Kurulacak  devlet, Ayn el-Arap ile ilişkiye geçip bölgedeki Kürtleri kenetleyecek”

Columbia Üniversitesi Barış-İnsan Hakları Enstitüsü Direktörü ve AKP iktidarının ısrarla sürdürdüğü ihanet sürecinin mimarlarından David L. Phillips, “Irak Kürdistanı, dünyada bundan sonra ilan edilecek ilk bağımsız devlet olacak” dedi. City University Of New York’a bağlı City College of NY Anthropology Bölümü öğrencilerine iki saatlik konferans veren Phillips, ABD yönetiminin Kürt politikalarında bir an önce değişime gitmesi gerektiğini ifade etti. Terör örgütü PYD’nin elebaşısı Salih Müslim, gazeteci Mutlu Çiviroğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazan Üstündağ konuşmacı olarak katıldığı konferansta Phillips, PKK’nın “terör örgütü” listesinden çıkarılmasını istedi. yen Phillips, PYD ile ilişki geliştirilmesi ve “Irak Kürdistan Bölgesi”nin bağımsızlığına destek verilmesini istedi. Phillips, “Bu süreçte yaşanan gelişmeler Suriye Kürtleri ile PKK’yı bir araya getirdiği gibi, Irak Kürtleri ile bir araya gelmelerini ve dolayısıyla Kürt birliğini de sağladı” diye konuştu.

Bir parmak bal
Tayyip Erdoğan’ı PYD ve PKK’yı IŞİD’le bir tuttuğu için suçlayan Phillips, ABD Başkanı Obama’nın bir süre önce “Suriye’de bir stratejimiz yok” sözlerini de eleştirdi. Phillips’in “Kürtlerin ağzına bir parmak bal çalma” anlamı da taşıyan açıklaması şöyle: “Bir hedefiniz yoksa bir stratejiniz de olamaz. Ve bu hedef de yeni bir devleti tanımak olmalı. Ve bana göre nihayetinde bu kaçınılmaz devlet Irak Kürdistanı, yani dünyada bundan sonra ilan edilecek ilk bağımsız devlet olacak. Bu devlet de Rojava ile ilişki kurup, bölgedeki Kürtler’i birbirine bağlayacak. Bu da yeni bölgede yeni bir Kürt muhiti doğuracak. Bu nedenle özellikle Kobani’nin ardından, tarihte Kürtlere yapılan adaletsizliğin de telafi edilmesi için kritik bir dönemece gelmiş bulunmaktayız. Bu yüzden, Kürtler’in haklarını savunmak, onları İŞİD’den ve diğer tehditlerden korumak için silahlandırma arayışlarını başlatacaktır.”

Müslim’den garanti!
Bu arada, ABD’li tanınmış diplomat ve yazar Peter W. Galbraith da telefonla konferansa katılarak Salih Müslim’e sorular yöneltti. KRG’ye de geçmişte danışmanlık yapan ve “bağımsız Kürdistan” fikrine destek veren Galbraith, “Kak Salih” diye hitap ettiği Salih Müslim ile her gün konuştuğunu söyledi. Galbraith, ABD yönetiminin bir an önce Salih Müslim’e vize vermesini ve Müslim’le en yakın zamanda ABD’de yüz yüze görüşmeyi umduğunu söyledi. Galbraith, Müslim’in ABD yönetiminden ne gibi beklentileri olduğunu sordu. Müslim de Kürtler’in hiçbir yerde ABD karşıtlığı yapmadığını ve ABD ve Kürtler’in Orta Doğu’da birbirine ihtiyaç duyduğunu söyledi.