Soğuk hava ve kar geri döndü

Soğuk hava ve kar geri döndü
Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girdi.

Bugün ve yarın Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun batısı, Akdeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.  Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk kendini hissettirecek. Ankara’da önceki gün akşam saatlerinde başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Bugün 0 yarın ise eksi 2 derecenin hissedileceği kentte sıcaklıklar cuma günü eksi 5’e kadar düşecek.  İstanbul’da gece hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düşerken, fırtınayla birlikte Anadolu yakasında bugün ve yarın karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor. Sivas, Manisa ve Bayburt’ta kar yağışı etkili oldu. Bursa’da hava sıcaklığı 3 dereceye düşerken kar yağışının bugün ve yarın da etkisini sürdüreceği belirtildi. Ege Bölgesi de soğuk ve kardan nasibini alacak. Manisa, Balıkesir ve Çanakkale’de bugün etkisini arttırması beklenen kar yağışı İzmir’in doğu ilçelerinde de görülebilecek.

Okullar tatil
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Erzurum merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle, Bingöl Karlıova’da  2 gün ara verildi. Kar yağışı nedeniyle Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan’da bin 325 mahalle, kom ve köyle ulaşım sağlanamıyor.  Öte yandan Osmaniye’de şiddetli yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.