Herkes ayrılsa bile biz buradayız

Herkes ayrılsa bile biz buradayız
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 2002 yılından bu yana kullandığı Doğan Kışlası'nı, resmi bir törenle Kabil hükümetine devretmesinden sonra, Afgan halkının, "Türkiye Afganistan'dan çekilecek. Bizi terörist Talibanla başbaşa bırakacak" endişelerini dile getirdiği anlaşıldı.

Halbuki kışlada düzenlenen devir teslim töreninde Afganistan'daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, "Bu gün buradaki hizmetimizin sonuna geldik ve bu kışlayı siz Afgan kardeşlerimize teslim ediyoruz. Fakat bu demek değildir ki hizmetlerimiz burada sona eriyor, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuşmuştu.
Afganlıların duyduğu endişeyi gidermek için Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, Mareşal Fahim Askeri Üniversitesi öğrencilerine bir yemek vererek orada da benzer yönde konuşarak,  "Herkes onları bıraksa bile biz Afganları bırakmayız. Herkes Afganistan'dan ayrılsa bile biz buradan ayrılmayız. Bütün dünyaya, desteğimiz ve yardımımızla her zaman Afganların yanında olacağımızı göstereceğiz"  diye söz verdi.Türk Birliği'nin Komutanı Cahit Bakır, Afgan-Türk dostluğunun çok eskilere dayandığını belirterek "Bizim Afganistan'da bulunma gayemiz sizlere en güzel hizmeti sunmak. Sizlerden hiçbir maddi ve manevi talebimiz yoktur" dedi. Yemeğe katılan Afgan öğrenciler de, Türkiye'nin ülkelerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Programın sonunda General Bakır, Afgan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.