Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Kurt adamlar da sever

Hikaye işte, kurt adam romantik bir aşığa dönüşür. İkisinin de ilk aşkıdır. Kurt adamlık mı yoksa sonsuz aşk mı kazanır, o romanın sonunda belli olacak.
Maggie Stiefvater’in genç bir kızla bir kurt adam arasındaki hüzün dolu ama bir o kadar da güçlü aşkı, son derece şiirsel ve lirik bir tonda anlattığı romanı “Ürperti” yi keyifle okudum, roman kısa bir süre önce Turkuaz kitapevinden yayınlandı. Sürükleyici, heyecan verici ve gerçekten ürperten türden, hayallerin kelimelerle güçlü bir dansı gibi...
Biraz da içerikten bahsedeyim sizlere; Grace 17 yaşında bir genç kızdır. Kurt adam olan Sam’in masalsı aşkına karşı duramaz. Henüz küçük bir çocukken kurtların saldırısına uğrar ve hayatı sürünün lideri olan büyük gri kurt tarafından enteresan bir şekilde kurtarılır. O günden sonra küçük kız ve kurt arasında çok güçlü bir gönül bağı kurulur. Olayın üstünden altı yıl geçmesine rağmen, gri kurt genç kızı evlerinin arkasındaki ormandan izler.
Grace ise sevgili kurtarıcısının onu izlemesine alışır, hatta göremediğinde gözleri hep onu aramaktadır. Derken kasabadan bir genç ormandaki kurt sürüsünün saldırısına uğrar.
Kasabalılar bu sürüyü yok etmek içir sürek avı başlatırlar.
Grace ise sevgili kurdunun bu sürek avında öldürüleceği korkusuyla yaşamaya başlar.
Geçen günler içerisinde evlerinin yakınında bulduğu esrarengiz yaralı genç adamın sevgili kurdu olduğunu gözlerine baktığı anda anlar.
Aynı gözler büyük bir tutkuyla yine Grace’i izlemeyle devam etmektedir. O andan itibaren Grace ve genç adam için yepyeni bir dönem başlamıştır. Evet evet bu genç adam gri kurdun ta kendisidir. Roman bu ya, genç kurt yani Sam, Grace’e acı hikayesini anlatır. Havalar ısındığında insan sonbaharın soğuklarıyla birlikte kış geldiğinde ise kurt adam olmaktadır. Hüzünlü olan tarafı ise kurt adamlar hayatlarının belli bir dönemine kadar insana dönüşseler de daha sonrasında sonsuza kadar kurt adam olarak kalmaktadırlar. Böylesi özel bir aşk başlamışken onun insan olarak geçireceği son yazın olması iki genci birbirine daha çok bağlamıştır. Sonu bilmelerine rağmen umutlarını kaybetmeden, Sam’ın insan kalabilmesi için büyük bir mücadelenin içine girerler. Bu büyük aşk acaba doğanın gücünü yenecek mi, yoksa teslim mi olacak kitabın ilerleyen kısımlarında isim buluyor.
Yüreğinizi ürperten  “Ürperti”  korku filmlerini aratmayacak bir derinlikle işlenmiş ormanın büyüsü ve aşk öylesi güçlü buluşturulmuş ki zorluklar ve çıkmazlar yumağındaki romantizm okuyucuyu da  kuytularına çekiyor.
Vampir hikayelerinden çok daha inandırıcı olduğunu düşündüğüm kurt adamlar hikayesi en azından bir canlının başka bir canlıya dönüştürülme büyüsünü koruyor.
Kısacası bir Kül Kedisi masalı. Bir genç, ergen romanı... Büyüleyici, ürpertici ve heyecan dolu hayallerinizi harekete geçiren fantastik bir yolculuk. Farklı bir şeyler okumalıyım diyorsanız öneriyorum.

Yazarın Diğer Yazıları