Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Kurultaya suyu davet ediyorum

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelip üç günlük kamp ile hasret gidererek endişelerini dile getiren Taş Medreseliler'in sabaha kadar yaşadıkları heyecan görülmeliydi. Ömürlerinin en güzel yıllarını hapishanelerde geçiren ülkücüleri ilk kez bu kadar umutlu gördük. MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'i dinlerken yüzlerindeki tebessümde, gözlerindeki ışıltıda "Milliyetçilerin iktidarına" olan inancı da yansıyordu. Yıllarca atıl durumda bırakılan Gazipaşa Havaalanı tarihinde böyle bir kalabalık görmemiş. Silifkeden, Anamurdan, Alanya ve Manavgat'tan Meral Akşener'i karşılamaya yüzlerce araç binlerce ülkücü adeta gövde gösterisi yaptı. Konaklı'daki kampa gelen Meral Akşener Taş Medreseliler'e 12 Eylül öncesi ve sonrasında yaşananlardan anektodlar anlatarak başladı konuşmaya. İzmit Lisesinde öğretmenlik yaptığı sırada hapishanelerde yatan ülkücülerin ailelerinin yaşadığı acı günleri Karabük sanıklarının, gelinlerinin, yeni doğan bebeklere süt yerine biberon ile şekerli su içirdiğini anlatırken izleyiciler göz yaşlarına hakim olamadı. "Sizler hapishanelerde yatarken analarınız, bacılarınız, hanımlarınız daha çok acı çekti onların kıymetini bilin yeni nesil gençler de Taş Medreseliler'i iyi tanısın. Ülkücüler bir ailedir, bu ailenin bütün kuşakları bir arada olmalıdır" diyen Meral Akşener bütün engellemelere rağmen Tüzük Kurultayının mutlaka gerçekleşeceğini de ifade etti. Taş Medreseliler'i Kurultaya davet eden Akşener " Ülkücü hareketin asli sahibi sizlersiniz. Su görününce teyemmüm bozulur. Taş Medreseliler Kurultay salonuna gelince ötekiler giremez. Suyu davet ediyorum Kurultaya.." diye konuştu.

 

MHP Genel Merkezi'nin Genel Kurul delegelerini 13-14-15 Mayıs günlerinde Kızılcahamam'a daki tatil köyünde kampa çağırdığına da değinen Meral Akşener "Hem delegenin iradesini yok sayıyorlar hem de kongreyi engellemek için çağırıyorlar. Şu ana kadar imza veren delege sayısı 548... Ben 1100 delegemizle yüz yüze, birebir görüştüm çeşitli sebeplerden dolayı imza veremeyen delegelerimizin sayısını Balgat yöneticileri bilse geceleri uyuyamaz. Arkadaşlarımızın hepsi Tüzük değişikliği için salona gelip Ülkücü iradeyi yansıtacaklar. Bütün ülkücülerden özellikle de Taş Medreseliler'den rica ediyorum; delegelerinize sahip çıkın onları Ankara'ya kongre salonuna alıp getirin" dedi.

* * *

Alanya Antalya yol güzergahında Meral Akşener'in konvoyunu Serik'liler durdurdu. Ülkücüler bir boğa bir de koç kurban etmek istediler ancak Akşener kesilmesini istemedi. Serik'lilerin olağanüstü sevgi seli esnasında Balyoz davasında 3 yıldan fazla hapis yatan Yörük Ali Paşa için açılan pankart dikkat çekti. Pankarta "Yörük Ali Paşa nerede Serik yörükleri de orada" satırları yazılıydı.

* * *

Antalya'ya vardığımızda kent meydanı gelin gibi süslenmişti. Ünlü sanatçıların konser verdiği bu büyük alanı Meral Akşener'i heyecanla bekleyen Antalya'lılar saatler öncesinden doldurmuşlardı. Meral Akşener kürsüye çıkmadan önce ses yayın sisteminden marşlar çalındı, şehitler için yoklama yapıldı. Kampanyanın başından beri gezileri takip eden ve canlı yayınlayan Türkiyem Tv'nin canlı yayın aracına ve personeline sevgi gösterileri yapıldı. Antalya'nın yerel gazetecilerinden aldığım bilgiye göre meydanda 10 binden fazla insan vardı. Hatta bir dönem CHP'nin milletvekili adaylarının da meydanda bulunduğu belirtildi. Mevcut MHP il başkanı dışında geçmişten bu yana görev yapan tüm il ve ilçe başkanları, kamu çalışanları sendikalarının ve derneklerin yöneticileri Yörük Türkmen Federasyonları'nın mensupları yerel kıyafetleriyle alana renk kattı. Daha önce Eskişehir'de de gördüğüm tablonun ötesinde daha fazla heyecan gördüm Antalya'da. Ve meydandaki insan profili sadece orta yaş kuşağı değil genç ve kadın sayısının çok olması dikkat çekiciydi. Antalya ve Burdur notlarını yarın da paylaşmaya devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları