Kurultayı Bahçeli toplasın

Kurultayı  Bahçeli toplasın
Milliyetçi hareketin çeşitli kademelerinde önemli görevlerde bulunmuş bir grup Ülkücü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den olağanüstü kurultayın toplanmasına öncülük etmesini istedi

Seçimlerdeki ağır yenilgi sonrasında artan olağanüstü kongre taleplerine Devlet Bahçeli’nin sert dille karşı çıkıp, “Bakalım kongre salonuna nasıl girecekler?” açıklamasıyla ortamın gerilmesi ülkücü camiayı tedirgin etti. Aralarında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, eski milletvekilleri ve üst kurul delegelerinin de bulunduğu bir grup Ülkücü, yayınladıkları deklarasyonla endişelerini dile getirdi. Ülkücü hareket içinde yaşanan cepheleşmenin doğuracağı tehlikelere işaret edilen deklarasyonda özetle şöyle denildi:

“En kısa zamanda toplanacak bir kurultay zemininde, demokrasi şöleni şeklinde geçecek bir istişare ortamı oluşturulmalıdır. Kurultayın toplanmasındaki gecikmenin Ülkücü Hareketin birliği ve dirliği ile ülkücü kardeşlik hukukun yaşatılmasına hizmet etmeyeceği aşikardır. Dile getirdiğimiz inanç, düşünce ve duygular çerçevesinde; Ülkücü Hareketin birliği ve dirliğini görünür kılacak kurultayın toplanma çalışmalarına Genel Başkanımızın öncülük etmesini temenni ediyor ve bunun yapılması gerekenlerin ilk adımı olduğuna dair inancımızı ülkücü kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Bahçeli’yi, olağanüstü kurultayın toplanmasına öncülük etmeye çağıran deklarasyonun altında Mahmut Korkmaz, Yavuz Ceylan, Cevat Saraç, Suat Başaran, Samet Karakuş, Fahri Yüksel, Sait Gönen, Mehmet Yahya, Efe Zekeriya Kökrek, İbrahim Sungur ve Sezgin Çelik’in isimleri yer aldı.