Kuş gribi yeniden hortladı

Kuş gribi yeniden hortladı
Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü, Cezayir'de bir çiftlikte kuş gribine rastlanıldığını açıkladı. "H5N8" adlı virüsün yüksek patojenli (mikrop) olduğu aktarıldı. Yapılan açıklamada, virüsün bölgeye yayıldığı ve 50 bin kanatlının öldüğü, kalan bin 200 hayvanın ise itlaf edildiği bilgisi verildi.

AA'da yer alan haberde, Cezayir'in ülkenin kuzeydoğusundaki bir çiftlikte kuş gribi tespit edildi. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE), salgının yayılmasını önlemek için bölgenin izole edildiği kaydedildi.

RAPOR ULAŞTI

Paris merkezli OIE, sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Cezayir Tarım Bakanlığından kendilerine Um el-Bevaki'ye bağlı Ayn Fakrun bölgesindeki bir kümes hayvanı çiftliğinde yüksek patojen türü olan "H5N8" kuş gribi virüs bölgesinin ortaya çıktığına ilişkin bir rapor ulaştığını belirtti.

"GÖZ ARDI EDİLEMEZ"

Dünya Sağlık Örgütü, H5N8 virüsünün insanlara çok kolay bulaşmasa da bu durumun göz ardı edilemeyeceğini ifade ediyor. Dünyada ilk kez 2004 yılında ortaya çıkan kuş gribi virüsü Çin, Endonezya, Güney Kore, Hong Kong, Japonya, Laos, Tayland ve Vietnam'a sıçramıştı.