‘Olağan kongre hazırlığındayız’

‘Olağan kongre hazırlığındayız’
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’deki olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, “Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve elbette adaylar çıkabilir. Dört başı mamur bir olağan kongre yapmak üzere hazırlanıyoruz” dedi

Seçim sonuçlarını partilerinin önce genel merkez ve taşra teşkilatları düzeyinde analiz çalışması yaptığını ifade eden Yalçın, MHP’in kaybının nereden ve nasıl kaynaklandığının inceleme altına alındığını bildirdi.

Yalçın, Konya’da il istişare toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada MHP’deki olağanüstü kurultay tartışmalarına da değinerek, genel başkan seçimin olmayacağını fakat tüzük değişikliğine gidilebileceğini belirtti. Kurultayın, tüzüğün 63. maddesine göre bir hüküm olduğunu ve MHP Genel Merkezi’nin de kurultayı olağan bir şekilde gerçekleştireceğini vurgulayan Yalçın, “MHP Genel Merkezi’nin gündeminde olağanüstü bir kongre kararı yok. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve elbette adaylar çıkabilir. Dört başı mamur bir olağan kongre yapmak üzere hazırlanıyoruz. Bu makama aday olabilecek kapasitede her arkadaşımız aday olabilir. MHP’nin ortaya koyduğu ölçüler çerçevesinde bu kurultayın gerçekleşeceğini şimdiden ilan etmek isterim” ifadesini kullandı.