‘Kutlu Doğum’un tarihi değişiyor mu?

‘Kutlu Doğum’un tarihi değişiyor mu?
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, tartışmalara konu olan Kutlu Doğum Haftası kutlamaları için topu Diyanet'e attı. Kurtulmuş "Öyle ümit ediyoruz; hicri takvime sabitlenecektir" dedi.

Hz. Muhammed’in doğum günü kabul edilen 20 Nisan’ın son günü olduğu 14-20 Nisan haftası, 1989 yılından itibaren Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanıyordu. Ancak son birkaç yıldır Kutlu Doğum Haftası tartışmalara konu olmuş, kutlamaların aslında Fethullah Gülen için yaptırıldığı iddiaları (Fethullah Gülen Nisan  ayı doğumlu) ortaya atılmıştı. Dini günlerin Hicri tavkime göre anılması ancak sadece Kutlu Doğum’un miladi takvime göre ayarlanması iddiaları güçlendirmişti.

Tüm bu tartışmalara ilişkin hükümet kanadından üst düzey açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası üzerinden yürütülen tartışmalar hakkında, “Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızda ilmi bir toplantı yapacak. Öyle ümit ediyoruz; hicri takvime sabitlenecektir. Bu kararı Diyanet teşkilatımız kendi içinde konuşacak, tartışacak. İlmi gerekçeleri, tüm gerekçeleriyle ele alacak. Bunun düzeltileceğini ümit ediyorum” dedi.

İlgili Haberler