Kuzey Kore Lideri Kim Yong-un bakanını idam ettirdi. Eniştesi köpeklere, generalini ise piranalara parçalatmıştı

Kuzey Kore Lideri Kim Yong-un bakanını idam ettirdi. Eniştesi köpeklere, generalini ise piranalara parçalatmıştı
Kuzey Kore Lideri Kim Yong-un eğitim bakanını idam ettirdi. Yong-un daha öncede eniştesini köpeklere, bir generalini ise piranalara parçalatmıştı.

Daily NK’nin haberine göre, 2021''e fırtına gibi bir giriş yapıp yeni füzelerini gösteren, bir yılı aşkın suskunluğun ardından füze testleri yapan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünyayı dehşete düşüren adımı attı.

Uluslararası medya Güney Kore merkezli Daily NK gazetesinin haberini gündeme taşıdı, yeryüzünün en yalnız ülkesi Kuzey Kore''nin sessiz sedasız imza attığı vahşetin detayları ortalığa saçıldı.

Kim Jong-un yeterli görüntülü arama gerçekleştirmeyen Eğitim Bakanı''nı idam etti. Rejimin ilkelerini uygulamada başarısız olan Eğitim Bakanı ayrıca iş yükünden de şikayetçiydi.

Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı''ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG''nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükümetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.

Soruşturmanın ardından adı açıklanmayan eğitim bakanı idam edildi. Daily NK, yeni Eğitim Bakanı''nın adını Ri Guk Chol olarak verdi. Ri Guk Chol, ülkenin ilk üniversitesi olan başkent Pyongyang''daki Kim Il Sung Üniversitesi''nin rektörü olarak görev yapıyordu.

GENERALİ PİRANA AKVARYUMUNA ATMIŞTI
Çılgın lider Kim Jong-un’un kendisine darbe girişiminde bulunmakla suçladığı bir generali piranalarla dolu bir akvaryuma atarak infaz ettiği, 2019 yılında dünya gündemine bomba gibi düşmüştü.

İngiliz medyası, adı açıklanmayan generalin Kuzey Kore liderinin rezidansındaki, içinde Brezilya’dan getirtilen yüzlerce pirananın bulunduğu akvaryuma atılır atılmaz öldüğünü yazmıştı.

Dünya medyasındaki haberlerde, tüyler ürperten olayda Kim Jong-un’un 1965 yılı yapımı ''You Only Live Twice'' adlı James Bond filmindeki infaz yönteminden esinlendiğinden söz edilmişti.

ENİŞTESİNİ KÖPEKLERE PARÇALATTI
37 yaşındaki Kim Jong-un vatana ihanetle suçladığı eniştesi Çang Sung-taek ve beş diğer görevliyi ise 2013 yılının sonunda idam etmiş, haber dünyaya resmi ajans KCNA tarafından duyurulmuştu.

Çang Sung-taek Komünist Partisi Genel Kurul Toplantısı’ndan üniformalı görevler tarafından apar topar çıkarılıp tutuklanmış ve yolsuzluk suçlamasıyla mahkemeye çıkarılmıştı.

Eniştesini gözünü kırpmadan öldüren Kim, yeni yıl mesajında, "Bu kararlı eylem ülkenin birliğini kuvvetlendirmiştir. Partimizin, parti karşıtı, devrim karşıtı unsurların arındırılmasına yönelik aldığı bu yerinde karar, partimiz içindeki dayanışmanın sağlamlaştırılmasına yardımcı olmuştur" demişti.

İlgili Haberler