KYK yetim öğrencinin bursunu neden göstermeden kesti

KYK yetim öğrencinin bursunu neden göstermeden kesti
Ekşi Sözlük'te açılan bir konu Türkiye'de bürokrasinin nasıl çürüdüğünü ve vatandaşa zorluklar çıkardığını gözler önüne serdi.

Ekşi Sözlük'te "13 temmuz 2016 türkiye cumhuriyeti rezaleti" başlığıyla açılan bir konu Türkiye'de sistemin vatandaşın sorununu çözmekten çok nasıl sorun çıkardığını bir kez daha vurguladı. illegal yazar rumuzuyla yaşadıklarını anlatan yazara diğer yazarlardan da destek geldi.

21 yaşında ve Hacettepe Üniversitesinde okduğunu belirten sözlük yazarı, yetim olduğu için KYK'dan burs aldığını ama kendisine haber verilmeksizin bursunun kesildiğini, bu yüzden çok büyük bir geçim sıkıntısı yaşadığını, çözüm için hiç bir yetkiliye ulaşamadığını yazarak Türkiye'de sistemin nasıl çöktüğünü dile getirdi.

İşte Ekşi Sözlükte yer alan o yazı (İmla hataları düzeltilmeden olduğu gibi verilmiştir):
"ben daha önce böyle düdük bir cumhuriyet görmedim, göreceğimi zannetmiyorum. sinirden elim ayağım titriyor. suan ne dersem gg ama diyeceğim ... 

bu devletin üst kurumlarında (özellikle ssk ve kyk) çalışan ve sırf devlette çalışıyorum diye "banane sürünsünler" diyen ne kadar çalışan varsa ... saygı ile anıyorum diyorum.

bu düdüklerin hiçbiri işini doğru düzgün yapmazlar. chp döneminde hastanede sıra bekliyorduk diyen ... ben tam 1 ay ssknın göndereceği postayı bekliyorum. 

şimdi olayı anlatayım. 

eylül ayında üniversite kazanmam dolayısıyla sskya bana para vermesi için basvurdum. simdi babam vefat ettiği icin anneme onun maaşının bir bölümünü (800tl) veriyorlar. eğer ben üniversite okuduğuma dair belge götürürsem anneme 450 bana 400 lira para verecekler. hani 50 lira gibi ekstra bir katkı için tam 2 hafta belge götürüp getirdim, başvuru sonucunu bekledim. 

neyse ki ssk acıdı verdi parayı. hazirana kadar alıyordum ki oraya sonra geleceğiz.

sonra kyk için basvurdum. ocak ayından itibaren 400 tl burs çıktı. üzerimize ev yok tarla yok, baba da olmayınca 400 lirayı esirgemediler.

haziran ayı itibariyle sinavlar bitti tatile girdik. ayın 19u pttye ssk dul yetim maaşını çekmek için gittiğimde ilk dumuru yaşadım. git belge götür dediler.

hacettepeye gittim öğrenci işlerine. belge aldım ama belge 2015-2016 öğretim yılı belgesi. 2016-2017 lazım dedim. onu dönem başladığında veririz dediler. neyse sskya onu götürdüm. onlar da 2016-2017 olması lazım gibi bir sey söylediler ama yine de belgeyi verdim. bana belge takip no verdiler. eve geldim.

hani madem bana vermiyorsun, anneme bana verdiğin ek harici ver parayı. ama yok. bu insanlar aç kalsın, bize muhtaç olsunlar istiyorlar. 400 lirayı istemiyorum, 350 ver kafi diyorum ama yok bir kere bulaştık bu kara belaya. 

temmuz ayının 10u geldi. ziraat atmsi eve biraz uzak olduğundan öylesine gezintiye çıktığım zaman kyk alırım diye düsündüm. annem de mutfaga bir seyler al bugun dedi. ben de bugün geldim atmye. hooooop para yok. soğuk soğuk terledim ayakta. iki dakika boyunca ekrana baktım. sırada bekleyen amca beni tutmasaydı o an yitirdiğim akli melekelerim yüzünden atmyi kıracaktım. 

21 yaşında adamım. en son babam öldügünde aglamıştım. oturdum çocuklar gibi atmnin yanına başladım aglamaya. bunlar düdük ülkenin bürokrasisi yüzünden oldu. düdükler üç kuruşuma göz diktiler.

bilader aradım aramaz olur muyum. kyk genel müdürlüğü arayın siz de. bakalim açıyorlar mı? 0312 551 6000.

1e bastıktan sonra otomatik meşgul çalıyor. operatör bekleyin. o da açıp hemen kapatıyor.  bi dinle belki bir ailenin aksam yiyecegi yemek ile alakalı bir mevzu var. ama yook bilgisayarda kesin candy crush oynuyor...

neden kesildi? 

ortalamam 1,5 altında değil.
alttan 3 ders ve daha fazlasıda kalmadı.
teröristlerin pkk sevicilerin eylemlerine de katılmadım.

neden? soruyorum hepinize. neden?

edit: bazı yazar arkadaşlar pkk sevicileri götünden anlıyor. ben yemekhane girişine apo bayrağı asmadım. asmadığım için bir şekilde mimlenmedim. 
ben başka fakülte kantinlerinde kol ayak kesmedim veya ben bamda kimsenin bacağına pala indirmedim. demek istediğim bu. ama götü ile okuduğu için adam dert nedir tasa nedir hiç oraya bulaşmadan direk kılıf giydirme peşinde. 

ayrıca kimseye kendimi acındırma derdinde falan değilim. yarın kıçımı kaldırıp gider iş bulur çalışırım. sadece burada rezaletten bahsediyorum. bir haftalık da bir yazar arkadaştan borç alacağım. gelecek haftasonu öderim. burada benim parasız kalmam sorun değil, şu saçma salak sistemin bozukluğu konu olmalı. mesaj atan herkese teşekkür ederim.

edit2: kyk'da çalışan bir yazar arkadaş yarın durumu kesin çözeceğini ve buna yetkisinin olduğunu söyledi. iletişim bilgilerimizi paylaştık. yarın durumun akıbetini yazarım.

sgk ile ilgili olan bölümde de dosya takip no'mu bir yazar arkadaşa verdim. o da orayı çözeceğini söyledi. 

ulan iyiki varsınız he.