KYK yurdu İlim Yayma Cemiyeti'ne devredildi

KYK yurdu İlim Yayma Cemiyeti'ne devredildi
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim döneminde açılması planlanan erkek öğrenci yurdu, kapatılarak binası İlim Yayma Cemiyeti'ne devredildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), geçen mart ayında ilçede erkek öğrenci yurdu açılacağını duyurdu. Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, bu kapsamda bir bina hazırlandı. İlçede okuyan üniversite öğrencileri, yurtta kalmak için KYK'ye başvuru yaptı. 40 kadar öğrenci bir yandan kaldıkları özel yurtlara diğer yandan da KYK yurduna para ödedi. Yurdun bu yılki eğitim- öğretim döneminde faaliyete geçeceği bildirilen öğrenciler, şaşkınlık yaşadı. Yurt ani bir kararla kapatılarak, binası İlim Yayma Cemiyeti'ne devredildi. İlim Yayma Cemiyeti de bu binada kendi yurdunu açtı. Buraya kayıt yaptıran öğrencilerin yatırdığı paralar yanarken, devlete güvenen öğrenciler açıkta kaldı. Kalacak yeri olmayan öğrenciler, senelik 5 bin TL'yi bulan özel yurtlara veya tarikat yurtlarına gitmek zorunda kaldı. Bazı öğrencilerin de İlim Yayma Cemiyeti'nin yurduna kayıt yaptırmak zorunda kaldığı öğrenildi.

"MEVCUDU 250'NİN ALTINDA KALAN YURTLARI KAPATIYORUZ"

KYK Yurt İdare ve İşletme Dairesi'ni arayan veliler, "Biz kurum politikası olarak mevcudu 250'nin altında kalan yurtları kapatıyoruz" yanıtını aldı.

İlgili Haberler