KYK yurt odalarına öğrencilerden sosyal medyada tepki

KYK yurt odalarına öğrencilerden sosyal medyada tepki
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu tarafından yapılan KYK yurdu paylaşımına öğrencilerden sosyal medyada tepkiler geldi. Birçok öğrenci AKP tarafından ‘nimet’ olarak gösterilen KYK yurtlarındaki çoğu odaya pislikten girilmediğini ve hatta bazı odalarda 4 yerine 5 kişi kaldıklarını videolarla gösterdi.

KYK yurt odalarına öğrencilerden sosyal medyada tepki

AKP’li bakanlar tarafından sık sık gündeme getirilen KYK yurtlarında sorunlar bitmek bilmiyor. Covid-19 salgını nedeniyle neredeyse 2 senedir uzaktan eğitiminin devam ettiği üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “otel standardında yurt” söylemleri öğrenciler tarafından yine ‘fos’ olarak nitelendirildi. Üniversitelerin açılması sonrasında birçok öğrenci gittikleri KYK yurt odalarının pislikten geçinmediğini sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla gösterdi. AKP’li bakanlar bu görüntülere sessiz kaldı. Hatta Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanamayan üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki artış ve yurtların pahalılığı nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle bile yüz yüze geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise öğrencilerin yurt gibi sorunları olmadığını söyleyerek mevcut yurtların ise temizlik, konfor, çalışma imkanları, güvenlik, bakımından her alanda yüksek standartlara sahip olduğunu öne sürerek video paylaşımında bulundu.

Ancak birçok öğrenci gerçekleri AKP’li bakanın yüzüne vurarak sosyal medyadan kaldıkları yurtlarla ilgili hijyen, beslenme ve imkanlara dair şikayetlerde bulundu.