Las Vegas'taki saldırıda ölü sayısı artıyor

Las Vegas'taki saldırıda ölü sayısı artıyor
ABD'nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı gerçekleştirildiğini duyuruldu. Saldırıda ölü sayısı 58 olarak açıklandı yüzlerce de yaralı var. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Reuters haber ajansı ABD'nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Birden çok saldırganında olabileceği ihtimalleri üzerinde durulurken polis konuyla iligli çalışma başlattı.

EN AZ 50 ÖLÜ 400'DEN FAZLA YARALI

Kalabalığın üzerine ateş açıldığı olayda 4'ü çocuk en az 58 ölü ve 14'ü ağır 400'den fazla yaralı olduğu bildiriliyor. Çok sayıda yaralının çevre hastanelere kaldırıldığı aktarılıyor. Saldırının ardından bir kişinin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Polis insanlara olay yerinden uzak durma çağrısı yaptı. Polisten yapılan açıklamada, operasyonda görev yapan polislerin güvenliği için sosyal medyadan canlı yayın yapılmaması istendi.

Olayın ardından bölgede uçuşlar durduruldu, havaalanı kapatıldı. 

"YALNIZ KURT SALDIRISI"

ABD basını ve sosyal medya yorumlarında saldırıyı Stephen Paddock (64) isimli bir kişinin gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" diye konuştu.

Polis, saldırıyı gerçekleştiren Stephen Padcock isimli adamın yanında bulunan Marilou Danley isimli kadını aradığı öğrenildi.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

ABD'nin Las Vegas kentinde yapılan kanlı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

ABD IŞİD'İ DİKKATE ALMADI

Yetkililer terör örgütü IŞİD'in saldırıyı üstlenmesine ilişkin açıklamayı dikkate almadıklarını ancak saldırının IŞİD ile ilgisi olup olmadığı konusunun araştırıldığını belirterek henüz doğrulanmadığını kaydettiler. ABD'li iki üst düzey yetkili, saldırganın biri terörist grupla bağının olmadığını söyledi. 

FBI ise daha sonra yaptığı açıklamada saldırganın IŞİD bağlantısı olmadığını açıkladı. 

İlgili Haberler