Levent Gök: CHP etkin muhalefet gösterecek

Levent Gök: CHP etkin muhalefet gösterecek
CHP Grup Başkanvekili Gök, referandum sonuçlarıyla ilgili üzerilerine düşeni yapacaklarını belirterek, "CHP etkin muhalefeti gösterecek" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şunları söyledi: “CHP’nin şu andaki en önemli çalışması 49 milyon 779 bin yurttaşımızın oy kullandığı referandumun sonuçlarının üzerindeki şaibenin üzerine gitmek, mühürsüz seçimi sorgulamak ve hakkı yenen hem ‘hayır’ için oy kullanan hem de ‘evet’ diyenlerin hukukunu korumak olacaktır.”

Gök, şöyle devam etti: “Bu referandum sonuçları tartışmalıdır, gayrimeşrudur, YSK katletmiştir bir seçim sürecini katletmiştir. Dolayısıyla öncelikli görevimiz CHP olarak hukuk devleti ilkelerini korumak ve YSK’nın almış olduğu kanunsuz kararlar karşısında bu referandum süreci konusunda hakları, hukuku korumaktır ve aramaktır. Bu çerçevede gayrimeşru ilan ettiğimiz referandum sonuçlarından sonra referandumun alt yapısını, referandumun anayasa değişikliğinin ilgili maddelerinin Meclis’teki uyum yasalarıyla ilgili bir süreçte de CHP etkin muhalefetini gösterecektir. Aşama aşama bunu yetkili kurullarımızda alacağımız kararlarla kamuoyuyla paylaşacağız.”

Seçim barajının ayrı bir konu olduğunu belirten Gök; “CHP, Şubat ayında Meclis Başkanlığı’na vermiş olduğu kanun teklifiyle seçim barajının kaldırılmasını önermiştir. Böyle bir konu uyum yasalarından farklı değerlendirmeye tabi kılınacağı muhakkaktır” diye konuştu.

Levent Gök, “CHP Anayasa Mahkemesi’nin bu önceki kararlarını dikkate alarak Anayasa Mahkemesi’nin YSK’nın kararlarına bakmadığı kararların gerekçe göstererek AİHM’e doğrudan başvuruda bulunacaktır” dedi.

Gök, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın il başkanlarını toplayacağını da belirtti.