LGS 2019'da hatalı soru tartışması

LGS 2019'da hatalı soru tartışması
Liselere Giriş Sınavı (LGS) 2019 dün gerçekleşmişti. MEB resmi sitesinden sınavın soru ve cevap anahtarı kamuoyuyla paylaşılırken, fen bilgisi testi A kitapçığı 9. sorunun hatalı olduğu tartışılıyor.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) dün gerçekleşirken binlerce öğrencinin girdiği sınavın soru ve cevap anahtarları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden paylaşılan LGS-2019 soru ve cevap anahtarına ulaşan öğrenci ve veliler fen bölümü testinde A kitapçığı 9. sorunun hatalı olduğunu öne sürüyor.

LGS 2019 soru ve cevap anahtarının MEB'in resmi sitesinde yayınlanmasının ardından fen bölümü testiyle ilgili tartışmalar da başladı. Fen bölümü testi 9. soruda sınava giren çok sayıda öğrenci yanıtın 'B şıkkı' olması gerektiğini öne sürerken, MEB'in yayınladığı cevap anahtarına göre sorunun yanıtı 'C şıkkı'.

soru.png

SOSYAL MEDYADA TEPKİ VAR

LGS 2019 Fen bilgisi testi A kitapçığı 9. soru hatalı mı? tartışmaları sosyal medyada devam ediyor. İşte sınava giren çok sayıda öğrencinin sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlar...

meb1.pngmeb2.pngmeb3.png

meb4.png