LGS ne zaman

LGS ne zaman
Liseye geçecek milyonlarca öğrencinin hangi liseye gideceğini belirleyen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. Peki, LGS ne zaman? LGS saat kaçta? LGS giriş belgesi nasıl alınır? İşte detaylar…

LGS saat kaçta. LGS giriş belgesi nasıl alınır

Sınav öncesinde tedbir amaçlı İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine LGS genelgesi gönderildi. Sınava girecek olan öğrenciler ve aileleri korona virüs tedbirleri gerekçesiyle uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar.

LGS NE ZAMAN? LGS SAAT KAÇTA

LGS, 6 Haziran Pazar günü iki oturum halinde yapılacak, ilk oturum sabah 09:30''da başlayacak. İkinci oturum ise saat 11:30''da başlayacak. İlk oturumda adaylar 50 soruluk bir teste tabi tutulacak ve sınav 75 dakika sürecek. İlk oturumun sona ermesinin ardından ikinci oturum ise 11:30''da başlayacak. İkinci oturumda adaylara 40 soru yöneltilecek sayısal alandan oluşan bu bölümde adaylara 80 dakika süre verilecek.

LGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR

LGS sınav giriş belgesi geçtiğimiz günlerde e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı.

LGS SINAVINDA ADAYLAR HANGİ DERSLERDEN SORUMLU OLACAK?

Birinci oturumda,8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

LGS SINAVI ÖNCESİ ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

İlgili Haberler