LGS'de geri sayım başladı

LGS'de geri sayım başladı
5 Haziran'da yapılacak LGS sınavına bir aydan az zaman kaldı. MEB, son yardımcı kaynak kapsamındaki mayıs ayı örnek soruları yayınladı. Uzmanlar ise öğrencilere, bu dönemin tüm konuların tekrar edilmesi gereken dönem olduğunu söyleyip "sınavdan en verimli sonucun, doğru çalışma yöntemleriyle alınabileceği" uyarısında bulundu.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 5 Haziran''da uygulanacak sınava artık sayılı günler kaldı. Sınav günü yaklaşırken öğrencilerin stresi de artıyor.

Sınava kalan sürenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, "Bundan sonra yapılabilecek tek şey konu tekrarı. Yeni konu ya da yeni bilgiler öğrenmek yerine konuları tekrar etmek çok önemli" diyor. Doğru adımlar atıldığında başarıya ulaşacak vakit olduğunu vurgulayan Yılmaz, adaylara şu önerilerde bulundu:

Tekrar edilmesi gereken 57-58 konu var. Geri kalan süreye bakıldığında ortalama günde iki konu tekrar edilebilir. Bir gün sayısal bir gün sözel olmak üzere konu tekrarları yapın. Üçüncü gün konu tekrarına ek olarak LGS''de ki süreye ve soru sayısına sadık kalacak şekilde deneme çözün. Dördüncü ve beşinci günlerde aynı şekilde konu tekrarı yapın ve altıncı gün deneme çözerek plana devam edin.

Sözel konuların tekrarını yaparken kitabın sayfalarını çevirerek her sayfaya göz atın, konu başlıklarını inceleyin. Eğer konu başlıklarından birini hatırlamıyorsanız başlığın altındaki bilgiyi okuyun. Unutmayın sorular ders kitabından geliyor. O yüzden kitaba bakmak şart. Daha sonra mutlaka test çözün.

Sayısal konuların tekrarında ise matematik zorlayıcı olarak görülüyor. Dolayısıyla çalışırken ders kitabı ve ders defteri yan yana olmalı. Öğrenci bu şekilde tekrar edilecek konu ile ilgili derste aldığı bilgiyi defterinden hatırlayabilir. Gerekiyorsa örnek çözümlü soruları incelemeli ve bir kaç soruya baktıktan sonra test çözerek eksiklerini görmeli ve telafi etmeli. Fen bilimleri çalışılırken sayısal konular sayısal çalışma tekniğiyle, sözel konular ise sözel tekrar tekniğiyle çalışılmalı. Hafta sonunda hem sözel hem de sayısal alanlarda testler çözülmeli.

Millî Eğitim Bakanlığı''nın yayınladığı yardımcı kaynak paketler ve geçmiş yılların sorularının çözülmesi çok önemli. Unutmayın sınav sorularını da benzer bir ekip hazırlıyor.

Ders çalışma programı ailelerle beraber yapılmalı. Böylelikle öğrenci birinin kendisini desteklediğini hissederek, programa daha sadık kalacaktır.