LGS'de soruları soruları sızdıran 3 öğretmene gözaltı

LGS'de soruları soruları sızdıran 3 öğretmene gözaltı
LGS sınavı sırasında whatsapp yoluyla soruları sızdırdığı iddia edilen 3 öğretmen Ümraniye Şişli ve Pendik'te gözaltına alındı.

LGS sınavı sırasında whatsapp yoluyla soruları sızdırdığı iddia edilen 3 öğretmen Ümraniye Şişli ve Pendik'te gözaltına alındı. İfadesi alınan 3 öğretmen daha sonra serbest bırakıldı.

Cumartesi günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS), soruların sınavın yapıldığı sırada dışarı çıkarıldığı belirtildi. Sözel ve sayısaldaki fen bilimleri sorularının Ümraniye, Pendik ve Esenkent bölgelerindeki 3-4 farklı okuldan, farklı kişiler tarafından özel bir kolejdeki öğretmen arkadaşlarıyla paylaştığı bilgisine ulaşıldı.

Sayısal sınav saat 11:30'da başlarken, ilk soruların mesajla saat 11:32'de atıldığı ortaya çıktı. Görevli olmayan bir öğretmenin sınav sırasında telefonuna mesaj gelmesiyle 155'i arayarak ihbar etmesi üzerine emniyet soruşturma başlattı. Dün gece ilk mesajı atan öğretmenin emniyetteki sorgusunun ardından olayın genişlediği ve farklı ilçelerde farklı öğretmenlere tarafından soruların dışarı çıkarıldığı anlaşıldı.

Soruların sınavın zor kısmı olan sayısal bölümde dışarı çıkarılması dikkat çekti. Savcılığın öğretmenlerin yazışmalarını incelediği ve cevapların sınıflara gönderilip gönderilmediği konusunda araştırma yaptığı kaydedildi.

İlgili Haberler