LGS’nin at sorusu tartışmasına eğitimciler noktayı koydu. İşte sorunun cevabı

LGS’nin at sorusu tartışmasına eğitimciler noktayı koydu. İşte sorunun cevabı
LGS’de atların yürüyüşü ile ilgili bir soru sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kimi vatandaşlar soruya ‘skandal’ derken kimi vatandaşlar da mantıklı buldu. Soruyu değerlendiren uzmanlar, sorunun zor olmadığını belirterek, ”Soru görsel okumayla ilgili bir soru. Fen liselerine gidecek öğrencileri elemek için sorulan bir soru.” dedi.

Türkiye genelinde 1 milyon 236 bin öğrenci Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’na girdi. LGS’deki sorular  meb.gov.tr adresinden yayınlanırken atların yürüyüş biçimlerinin sorulduğu soru sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada yapılan yorumlardan bazılarında sorunun gayet güzel bir mantık sorusu olduğu savunulurken bazıları ise aynı soruyu ‘skandal’ olarak niteledi.

UZMANLAR NE DEDİ?

Eğitim-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş TELE1’den Oğuzhan Poyrazoğlu''na yaptığı açıklamada sorunun standartlar içinde olduğu ve Fen liselerine geçecek öğrencilerin Türkçe dilbilgisine göre elemek amaçlı sorulduğunu söyledi.

Kadir Toruş yaptığı açıklamada ”Soru görsel okumayla ilgili bir soru. Fen liselerine gidecek öğrencileri elemek için sorulan bir soru.” dedi.

Eğitimcilerin görüşlerini aktaran Kadir Toruş ”Çok zor değil diyorlar, eğitimci arkadaşlarım çok daha zorlarını biz çalışmalarda çocuklara çözdürüyoruz" dedi. Yani o yaş grubu için anormal bir soru değil” ifadelerini kullandı.

2022 LGS SINAVINDA ÇIKAN AT SORUSUNUN DOĞRU CEVABI!

2022 LGS sınavı Türkçe testinde çıkan bu sorunun cevabı "A" şıkkıdır.

İlgili Haberler