Listeler ve küçük kıyamet!..

Büyük bir heyecanla yarını bekliyorlar!.. Kimler?.. Vekil aday adayları!.. Listelerde isimlerini görecekler mi?.. Göreceklerse kaçıncı sırada görecekler?..
Ama asıl heyecan daha büyük...
Kimlerde?..
Kafası koparılacak olanlarda?!!
Ak Parti’de de Y-CHP’de de müthiş depremler olabilir!.. Çok önemli politik kimlikler hüsran yaşayabilir!..Yoğun olarak konuşulan bu..
Yarın “17” de listeler YSK’ya teslim edilecek.. Kesin listeler mi?.. Hayır.. Mutlaka değişiklik, düzenleme olabilir.. Listeden istifalar, listede yer alanların uygunsuz sicilleri gibi gelişmeler değişiklikleri getirebilir.. Kesin listeler Mayıs’ta netleşir..
Milletimizin çoğunluğunun adından habersiz olduğu 24 parti seçime girmekten bahsediyor.. Oysa seçimlere katılmak o kadar kolay değil.. Seçime talip olan partilerin il sayısının yarıdan bir fazlasında örgütlü bir şekilde liste sunması gerekiyor.. Bunu gerçekleştirmek ise önemli bir maddi kaynak gerektiriyor..
Seçimde iktidara talip iki partinin amblemi aynı, yani “Kırat” seçimde hem Demokrat Parti hem de Doğruyol Partisi olarak boy gösterecek.. Partilerin durumunu yansıtırken iki farklı boyutu aktarmak gerekiyor.. Şu anda parlamentoda mevcut partilerin sancısı aday listelerindedir.. Ak Parti’de Tayyip Erdoğan’ın bu seçimden çok bundan sonraki seçime temel olacak bir kadro oluşturmaya çalıştığı seziliyor.. Bu yüzden, “ağır abiler”e sürpriz hazırlandığı, onların da bu “tehlikeli gelişmeyi” kırmaya çalıştıkları gözleniyor.. Y-CHP’de ise eskilerin külliyen safdışı kalmalarına sürpriz olarak bakılmıyor..
“Baraj altılara” gelince.. Orada “Sen bana gel” tartışması halledilemediğinden kaderlerini yaşamaları kaçınılmaz..
Bu arada, aktif siyaset kovalayan bazı kimlikler, kendi partilerinden umudunu kesenler de “yakın” partilere yatay geçiş peşindeydiler.. Listeleri merakla bekliyorlar..
Ve de adları “taraf değiştirme” ile alınıp üzülen tutarlı siyaset erbabı var.. Mesela yılların Özden Özbilun’u.. En son Cindoruk zamanı Demokrat Parti’nin mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısıydı.. Şimdi onun “CHP’den aday olacağı” söylentileri yayıldı.. Üzülüyor, çünkü “Ben Adalet Partisi Gençlik Kollarından geliyorum.. Yerim yurdum asla değişmez.. Siyaseti dışarıdan izler, gene partimi değiştirmem” diyor..
Listeler açıklandığında içlerinde Özbilun gibi tutarlı kimlikleri çok arayacağız..



İnşallah bu CHP’li okur haklıdır

Kılıçdaroğlu ve Soros patentli kurmaylarının rota tutturduğu Y-CHP’nin hallerinin hal olmadığını anlatıyoruz.. “Ak Parti gitsin de kim gelirse gelsin!!” diye bu teslimiyet tablosundaki oluşumun Türkiye’ye sunduğu reçetelerin nasıl bir teslimiyeti işaret ettiği belli diyoruz..
CHP’ye gönül vermiş iyi niyetli vatandaşlar tepki gösteriyor..
Ben, öğrendiğimi, gördüğümü, bildiğimi yazmayı sürdüreceğim de CHP’li bir okuyucunun düşüncelerini de yansıtacağım tabii..
Okuyucu Erkan Özcengiz şöyle diyor.. (Yazısını internetten geldiği şekilde aktarıyorum.)
 “Yenicag gazetesini ve yazarlarini da guvenle okuyan bir Cumhuriyet okuruyum. Turk Milliyetciligi (Ulusalciligi)’nin bu ulkenin vatandasi olan herkesin olmazsa olmazi oldugunun bilincinde olan bir kisiyim. Ancak, sundan eminim ki, CHP ile MHP yi karsi karsiya getirmeye calisan her hareket emperyalizmin degirmenine su tasiyan cok yanlis bir yaklasimdir. Siz ve bazilarinin Kilictaroglu on fikirliliginiz maalesef bugunku tarifi imkansiz kotu gidisata care degildir. Bir genel baskanla koskoca CHP, yeni CHP olmaz hic merak etmeyin. Bu partinin ideolojisi, Kurtulus Savasi ve Ataturk Milliyetciligidir, bundan hic kimsenin suphesi olmasin.”

Yazarın Diğer Yazıları