Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Locanın paniği

Perşembe günü bu sütunlardan yazdığım "Loca İhaneti" başlıklı yazımdan sonra birileri fena halde telaşlanmış. Hiç tanımadığım kişiler telefon ile arıyor. e-posta aracılığı ile sözde bilgilendirme adında dezenformasyon uyguluyorlar. Böylesi kuruluşların yıllarca abartılmış güçlerine bugüne kadar inanmadım. Suni rüzgar estirmekte başarılılar. Yazım Yeniçağ'da yayınlanınca çeşitli internet siteleri haber yapmış. Gazeteciliğin gereğini yerine getirip haber unsuru olarak değerlendirmişler. Sonuçta gazeteci kamu görevini yerine getiren, toplumu bilgilendirme vazifesini yerine getiren kişidir. Belli ki Loca bu işten rahatsız olmuş. Acele ile bir açıklama yayınlamışlar.

Şöyle diyorlar:

BÜYÜK LOCADAN

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş, faaliyetlerini milli kanunlara ve nizamlara göre sürdüren bir dernektir.

Her ne kadar Masonluk evrensel bir kavram ise de, her ülkede Masonlar kendi ülkelerinin kanun ve nizamlarına uygun dernekler kurar ve bu doğrultuda faaliyet gösterirler. Büyük Locamız da bu anlamda tamamen bağımsız, milli bir kuruluştur.

Derneğimizin üyeleri de devletine ve milletine sadakat yeminiyle bağlı, ülkesinin bağımsızlığına, bölünmez bütünlüğüne, demokratik ve laik düzenine inanmış, Devletin yasalarına uymaya yemin etmiş, ülkesine yararlı birer 'Kâmil İnsan' olmak amacıyla çalışan vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır.

Masonluk kavramının evrensel olması nedeniyle dünyadaki benzer yapı ve yaklaşımdaki derneklerle, yine kanunların belirlediği çerçevede ilişkiler kurulmakta, insan temelli Kardeşliğe katkıda bulunacak girişimlerde bulunulmaktadır. Bu ilişki ve girişimler sadece Derneğimizin değil ülkemizin de güçlü ve saygın bir temsilini sağlamaktadır.

Bu çerçevede, komşumuz olan ülkelerden Gürcistan'da Masonluğun kurulması ve gelişmesine önemli katkılarda bulunulmuş olup, yapılan tüm çalışmalar her zaman olduğu gibi uymaya yemin ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve kesinlikle devletimizin görüş ve politikaları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Nihayet, Gürcistan'da beş yıldır çalışmakta olan locamız, Gürcistan'ın milli büyük locası olarak kurulan Gürcistan Birleşik Büyük Locası'na devredilmiş ve her türlü idari sorumluluk kendilerine aktarılarak bu ülkeden çekilinmiştir.

Bundan sonraki çalışmalarımızı da yukarıda sarahatle belirttiğimiz anlayış ve hassasiyetle sürdürmeye devam  edeceğiz.

Bülent Akkan

Büyük Üstat

***

Açıklamanın açıklamasında kaçak güreş var. Şimdi soruyoruz cevap verin!!!

1- Ey, Türkiye Büyük Mason Locası'nın mevcut Başkanı Bülent Akkan ve yönetimindeki Selim Örs; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsilen tanımadığı, PKK, FETÖ, TKPML-TİKKO gibi bölücü, yıkıcı terör örgütlerine kucak açan, asılsız Ermeni iddialarını; Türk diplomatlarını katleden bu alçakları ödüllendirerek kin ve nefreti devlet politikası haline getiren, kardeş ülke Azerbaycan topraklarını ve Karabağ'ı işgal altında tutan Ermenistan'ı tanımayı nasıl kabul edersiniz?

2- Ey, Türkiye Hür ve Kabul Edlimiş Mason Locası'nın yönetimi; açıklamanızda kendinizi millî olarak tanımlıyorsunuz. Oysa ki; bu statü TBMM kararıyla gerçekleşebilir; aslında siz bir derneksiniz. Bu şekilde bir algı yönlendirmesiyle kamuoyunu ve konuyu ulusal güvenlik açısından değerlendirebilecek ilgili devlet kurumlarını niçin yanıltmaya çalışıyorsunuz?

3- Ey, Mason Locası'nın Büyük Üstadı Bülent Akkan, Masonik web sayfasında dahi Türkiye'ye kin kusan Ermenistan'ı ritüele katılarak fiilen tanıyan Selim Örs ve bu tezgahları hazırlayan Bilgi Üniversitesi eski Rektörü Türkiye Mason Locası eski Başkanı Remzi Sanver; Rusya'nın oyunuyla Ermenistan Mason Locasıyla iş birliğiniz ayan beyan resimleriyle belgeleriyle ortadayken niçin açıklamanızda bu hıyanete hiç değinmeden konuyu Gürcistan'daki sıradan bir Masonik faaliyet olarak örtmeye, gizlemeye, sislemeye, disenformasyon, dezenformasyon yapmaya çalışıyorsunuz?

Martavalı bırakın asıl amaçlarınızı açıklayın da biz de toplumda nelerin döndüğünü anlayalım.

***

Işık Üniversitesi'nden açıklama

Yeniçağ Gazetesi ve www.yenicaggazetesi.com.tr internet sitesinde, 06.09.2018 tarihinde Yavuz Selim Demirağ imzası ile yayınlanan "Loca İhaneti" başlıklı köşe yazısında, Işık Üniversitesi isminin "Canım memleketimin bereketli topraklarında her gün ayrı bir ihanet ile karşılaşıyoruz. Alın size belgeleriyle yakınlaşma adıyla yeni ihanet. Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ile pkk iş birlikçisi, Türkiye düşmanı Ermenistan'ın Mason locaları ile yakınlaşması Türkiye Büyük Locası ile Ermenistan Büyük Locası yakınlaşması Gürcistan'da kurulan Gürcistan Birleşik Büyük Locası ile gün yüzüne çıktı. Temelleri Işık Ünv. eski Rektörü Remzi Sanver'in önderliğinde Gürcistan'ın Batum şehrinde kurulan Türkiye'de faal Büyük Locaya bağlı (!) bir loca... " şeklinde zikredilmesi, açıkça Anayasa ile koruma altına alınmış manevi şahsiyetimizin korunması hakkının ihlali niteliğindedir.

Sayın Remzi Sanver, hiçbir zaman Işık Üniversitesi'nin Rektörlüğü'nü yapmadığı gibi; 1996 yılında kurulan Işık Üniversitesi, adını Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği "Işık" okullarının da kurucusu olan, 132 yıllık köklü ve saygın bir geçmişe sahip olan Fevziye Mektepleri Vakfı'nın vatansever ve çağdaş bir çizgide eğitim veren başarılı bir eğitim kurumudur.

Söz konusu yayında Üniversitemiz hakkında kullanılan işbu ifade, tümüyle yanlış bilgiye dayalı ve kamuoyunda yanlış intiba uyandırmaya yönelik fahiş nitelikte bir hatadır. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Prof. Dr. Cemal İBİŞ

Rektör Işık Üniversitesi

Prof. Dr. Ercan SOLAK

Rektör Yrd. Işık Üniversitesi

Yazarın Diğer Yazıları