Lodos yüzünden kıyılar kızıla boyandı

Lodos yüzünden kıyılar kızıla boyandı
MGM tarafından yapılan lodos uyarısının ardından Tekirdağ kıyıları kızıla boyandı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bu durumun korkulacak bir durum olmadığı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Marmara Denizi’nin kıyısındaki Tekirdağ’da lodos fırtınası etkili oldu. Lodosun etkili olmasıyla birlikte çok sayıda balıkçı teknesi limana çekilerek rıhtıma bağlandı.

KIYILAR KIZILA BOYANDI

Lodos fırtınası ile birlikte uluslararası yük taşımacılığı yapan büyük konteyner gemileri ve feribotlar Tekirdağ açıklarına demirleyerek fırtınanın geçmesini bekledi. Lodos ile birlikte Tekirdağ kıyılarına kızıl yosunlar gelirken, kıyılar kızıl tonlara büründü.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3 gündür esen lodos ile beraber, açıkta ve denizin dibinde bulunan kızıl yosunlar kıyılara vurdu. Bu durum mevsimseldir ve dönem dönem kıyılarda oluşur. Korkulacak bir şey yok. Vatandaşlarımız rahat rahat taze balık tüketebilir" dedi.

aw141044-01.jpg

aw141044-02.jpg

aw141044-03.jpg

aw141044-04.jpg

aw141044-05.jpg