Londra'da yine terör : 7 ölü, 48 yaralı, 3 saldırgan öldürüldü

Londra'da yine terör : 7 ölü, 48 yaralı, 3 saldırgan öldürüldü
Londra, bir kez daha terörle sarsıldı. Londra Köprüsü'nde yayaların üzerine araç sürüldü, bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi; 40'tan fazla yaralı var. 3 saldırgan öldürüldü. Gözaltılar var.

Londra, birkaç ay içinde düzenlenen terör saldırılarının şokunu tam olarak atlatamadan aynı kabusla bir kez daha karşılaştı. Ülke alarmda. 

Londra köprüsü üzerinde beyaz bir minibüs, köprü üzerinde yürüyen yayaların arasına daldı, bıçaklı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 7 kişi öldü, 47 kişi yaralandı. Polis yetkililerinin son yaptığı açıklamaya göre saldırıyla ilgili 12 kişi gözaltına alındı. 

londra-2.jpg

Olay sonrası ilk açıklama Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Mark Rowley'den geldi. Rowley, 3 saldırganın da öldürüldüğünü söyledi.

Mark Rowley, üç zanlının önce beyaz bir kamyoneti London Bridge'de yayaların üzerine sürdüklerini, daha sonra araçtan inip biri polis bazı kişileri Borough Market'ta bıçakladıklarını söyledi.

Rowley, olayın polise yerel saatle 22:08'de bildirildiğini, 8 dakika içinde saldırganlarınvurulduğunu belirtti.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı ayrıca saldırganların kendilerine intihar saldırganı süsü vermek istediklerini ancak daha sonra üzerlerinde patlayıcı olmadığının anlaşıldığını kaydetti.

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurmuştu. Fakat daha sonra yapılan açıklamada üçüncü olayın ilk iki saldırıyla bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

Saldırıyla ilgili kapsamlı soruşturma sürüyor. 

Başbakan May, güvenlik komitesini toplayacak

İngiltere Başbakanı Theresa May, perşembe günü yapılacak erken genel seçim öncesi kampanyasını yarıda keserek Londra'ya döndü. Bugün ise güvenlik komitesi Cobra'yı toplayacak.

Toplantıya Londra Belediye Başkanı Sadiq Han da katılacak. Khan saldırıları, "korkakça" olarak nitelendirerek kınadı ve hiçbirşeyin bu tip barbarca eylemleri meşru kılamayacağını söyledi.Khan, saldırıda yaralananların bazılarının durumunun ağır olduğunu ifade etti.. 

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de Londra'da yaşananları "zalimce ve şok edici" olarak nitelendirdi. Corbyn Twitter hesabına, "Kurbanları ve ailelerini düşünüyorum. Acil yardım birimlerine teşekkür ederim" diye yazdı.

Diğer partileirn temsilcilerinden de benzer açıklamalar geldi. 

Müslüman Konseyi: İnanca da yaşama da saygıları yok

İngiltere Müslüman Konseyi de Twitter'dan bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Konsey Genel Sekreteri Harun Khan, "Ramazan ayında, birrçok Müslüman dua edip oruç tutarken yapılan bu saldırı, bu insanların (saldırganların) ne yaşama ne de inanca saygısı olmadığını gösteriyor" dedi.

Londra aylardır diken üstünde 

Londra'da son aylarda üst üste terör saldırıları yaşanmış, mart ayında da benzer şekilde bri araç Westminster Köprüsü üzerindeki yayaları ezmişti. 

Son olarak da mayısta Manchester Arena'da düzenlenen konser sırasında intihar saldırısı düznelenmiş, çok sayıda can kaybına neden olmuştu. Saldırıları terör örgütü IŞİD üstlenmişti. 

 

 

İlgili Haberler