Lozan'ı İşaret Edip, Sevr'i Yaşatanlar!

"Türkiye'de Türkiyelilik bilincini yakalamalıyız. Bunu bir de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı bilinci ile zenginleştirmeliyiz."

"Kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın. Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız."

"Türban için ulema karar versin."

"Gazetenin bir tanesi yazmış  'Türkiye Türkler'in' diye. Ahlaksız bu, hayasız… Eğer bunun derseniz, Türkiye'yi 30"a bölersiniz."

"Ölmek bu işin fıtratında var."

"Askerlik yan gelip yatma yeri değildir."

"İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor."

"Hani Mustafa Kemal demir ağlara düşkündü, biz ördük biz."

"Ne var ki vatana hasret, dosta hasret şekilde tam 13 yıl önce bugün bir 16 Kasım'da gurbette hayata veda etti. Ahmet Kaya'yı Diyarbakır'ın Malatya'nın evladını, Türkiye'nin sesini, sevgili dostum Ahmet Kaya'yı rahmetle yad ediyorum."

"Türkiye artık eski Türkiye değil, yeni Türkiye."

"Andımız uygulaması 1933'te başladı. Metin yazarı tartışmalı bir isim olan doktor Reşit Galip'ti. Galip Türkçe ezan zulmünün de yazarlarındandı. Her sabah Türküm demekle Türk olunmaz."

"Suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık vereceğiz, vermeye de başladık."

"Ne istediler de vermedik."

"Irak'ta savaşan kahraman erkek ve kadın Amerikan askerlerinin olabilecek en az kayıpla evlerine dönmeleri için dua ediyorum."

"Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum."

"Bazı evlerde kızlı-erkekli öğrenciler kalıyor. Konuyla ilgili komşu ihbarları var. Biz bu ihbarları bir kenara atamayız."

Ve son olarak  "Birileri zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'da verdik, Zafer bu mu?"

***

Sevr'de en büyük istek Türkiye'den Türklüğü silmek, Emperyalist mandaları dayatmaktı.

Sonrasında Kürdistan ve Ermenistan olarak bölünme ve işgal geliyordu.

Suriye Fransızlara, bugün birilerinin "Kürdistan" dediği Türkmen toprakları ve petrol havzaları ise İngilizlere terk edilecekti.

Eğer başarılı olsalardı, onlarca etnik yapıdan oluşan, millet olmayı başaramamış, kendilerine göre uyguladıkları dinle, uyutulan bir toplum oluşturacaklardı (tıpkı FETÖ'cü darbe ile yapmak istedikleri gibi.)

Bu sırada Sevr'i imzalayıp hala tahtında oturabilenler, Anadolu'da bağımsızlık ateşini yakanlara "idam" kararı çıkartmakla meşguldü. Ateş tüm yurdu sarmış, Türkler büyük bir ışıltıyla tarihlerinin belki de en zor zaferine yürüyorlardı. İşte bu ateş Sevr'i de, imzalayanlarını da yakacaktı.

Sevr'i dayatanların sözde İslam görünümlü yerli işbirlikçileri İngiliz gemileriyle memleketten kaçarken, Anadolu'nun yiğit evlatları Lozan'da bağımsızlıklarını duyuruyorlardı.

***

Tüm bunları görünce insan düşünmeden edemiyor…

Lozan'a laf atanlar neden Sevr'i imzalayanlara tek kelam etmezler!

Yazarın Diğer Yazıları