Lucescu oyalamadır!

Önce çıkıp; “Trabzonspor tarihinin en büyük ekonomik çöküntüsü ile karşı karşıyadır” diyeceksin. Sonra da, çöküntüyü katmerli hale getirecek pahalı teknik adam için Ukrayna yollarına düşeceksin! Aslında, şahsen Trabzonspor’da gerçek manada bir Lucescu birlikte olmak hedefinin söz konusu olmadığını düşünüyorum. Çünkü, kendi kendime “Bu kadar aptallığı kimse yapmaz” derken, diğer yandan da, “Böyle bir aptallığı yapmış olanlar var mıdır?” diye sorarak da araştırmıyor değilim! İsimleri kalsın; zaman zaman böylesine salaklıkların olduğuna Dünya ve Türkiye futbol tarihlerinin şahitlik yaptığına da rastlamıyor değiliz. Sonucu hem kariyer, hem de ekonomik anlamda hüsranla biten tercihler bunlar...

İşte bu nedenledir ki, “Muharrem Usta ve yönetimi, böyle bir maliyetli tasarrufun, yanlış bir tercihin içine girmez” diye düşünüyorum. Ama kamuoyunda etkili ve yetkili ağızlardan çıkan sözlerin de bir anlamı olduğunu söylemek gerekiyor. İşte o zaman da buna bir neden, bir gerekçe bulmak lazım. Bana göre o gerekçe de, sadece Trabzonspor’u değil, tüm kulüpleri taraftar baskısı ile sarmış olan daha çok ünlü isimlere dayalı transfer sarmalıdır. Bir türlü şampiyon olamayan Trabzonspor camiası da bu sarmalın pençesindedir. Hem de onca Arap yarımadasında emekli olacak yerde Trabzonspor’u tercih edecek eski ayakları bile kabul edecek kadar!

Öze dönüş fırsatı

Usta, bugün Lucescu’dan söz ediyorsa, işte bu sarmalı bildiği için, üzerinde oluşabilecek bir camia baskısının şiddetini azaltmak, dahası savuşturmak için, Lucescu’dan söz etmektedir.

Çünkü, “batak” adı verilen böylesine bir mali tablo içinde, maliyeti belki de 10 milyon dolarları bulacak Lucescu tercihinin gerçekleşmesi, Usta’nın başkanlığa talip olurken yaptığı beyan ve taahhütleri inkârı anlamına gelir ki; bu da Trabzonspor’un paradan beter içine düştüğü itibar ve inanç kaybına devamı demektir.  Bu kayıp da yine Usta’nın dün “en büyük sorun” dediği gerçeği bugün inkâr etmesi olur. Bu tablo da Lucescu olamayacağına göre çözüm, Trabzonspor’un kendi içinden, en yakınından tercihle aşılmalıdır. Kısacası eğer Usta ve ekibi öze dönerse bir taşla 2 değil, 3-5 kuş vuracaktır.

Yazarın Diğer Yazıları