Lucescu'dan ilginç çıkış! "Federasyon'a teklif edeceğim..."

Lucescu'dan ilginç çıkış! "Federasyon'a teklif edeceğim..."
Mircea Lucescu, Türkiye'nin oynayacağı hazırlık maçları öncesinde yine yerli oyuncuların yeteri kadar şans bulamamasından yakındı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İran ile oynanacak hazırlık maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İran maçı öncesi yaşanan sakatlıklara da değinen Rumen teknik adam, "Dünya Kupası'na giden ekiplerle maçlarımız var. Çok motive olmuş ekiplerle karşılaşacağız. Bizim için kolay olmayacak. Zorlu ve sert bir ligi geride bıraktık. Oyuncularımız sakatlıklar yaşadı. 4-5 önemli oyuncumuz kendilerini ameliyat masasında buldular. Genç bir ekiple yola çıktım. Bazı genç oyuncuların kendi kulüplerinde yeteri kadar şans bulamamış olmalarını, önümüzdeki üç maçta telafi etmeye çalışacağız. Emre Mor ve Enes Ünal'ın sakatlıkları ise şanssızlığımız oldu. O yüzden aramızda değiller." dedi.

"KAYBETMEKTEN NEFRET EDEN BİR EKİP KURMAK İSTİYORUM"

Lucescu, Milli Takım'a yerleştirmek istediği oyun anlayışından da söz ederken, "Oyunu domine eden ekiplerin maçları kazandığını görüyoruz. Karadağ ve İrlanda maçlarına baktığımızda bizim de oyun anlayışımızın bu yöne evrildiğini gördük. Türk oyuncuların gerçek kalitelerini sahada göstermelerini istiyorum. Çok teknik oyuncularımız var. Kaybetmekten nefret eden bir ekip kurmak istiyorum. Bu karakteri aşılamak istiyorum. Gelecek 6-7 senenin takımını kurmak istiyorum. Önümüzdeki üç maç da bu sürecin temeli olmalı." ifadelerini kullandı.

FEDERASYON'A MAÇ TEKLİFİ!

Lucescu, yerli oyuncuların kulüplerinde yeteri kadar şans bulamadığını da yinelerken, şöyle devam etti: "Düşünebiliyor musunuz, ilk dört İstanbul kulübünün 3-4 tane oyuncusu Milli Takım'da. Bir gün Federasyon'a veya kulüplere, Türk oyuncularla yabancıların bir maç yapması yönünde teklif yapacağım. Ben bütün bilgimi, tecrübemi, becerilerimi genç oyunculara aktarmaya çalışıyorum. Oyunculara sorsanız, burada bana tahammül etmek pek kolay değil. Ben, 21 yaşındaki oyuncuları 30 yaşındakilerin tecrübesine çekmeye çalışıyorum. Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştırırken, dönemin Milli Takım antrenörüyle çok iyi ilişkiler içindeydim. Benim sorumluluğum her zaman Milli Takım'a oyuncu hazırlamak olmuştur. Nerede olursam olayım... Türkiye'de başkanlar yabancı oyuncu getiriyor. Antrenörler de onları oynatmak zorunda oluyor doğal olarak. Ne yapabilirler ki? Milli Takım açısından bakarsanız, Türk Milli Takımı ne yazık ki kaybetti."

UMUT BOZOK AÇIKLAMASI

Deneyimli teknik adam, Fransa Ligue 2'de gol kralı olan Umut Bozok'u kadroya almamasıyla ilgili ise şöyle konuştu: "Umut Bozok'u birçok kez seyrettim. Milli Takım için henüz hazır değil, zamana ihtiyacı var. Milli Takım'ı istemek, hak etmek lazım. U21'i reddettiğini unutmayın. Hangi oyuncu olursa olsun, bu formayı sevmeli."

İlgili Haberler