Lut Kavmini bilir misiniz?!

20 Kasım... Bugün Dünya Çocuk Hakları günü… Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılında imzalanan "Çocuk Hakları Sözleşmesi"nin yıl dönümü… Bugün, birçok ülkede çocuklara daha iyi bir gelecek imkanı sağlamak için çeşitli konular gündeme getirilir; eğitimde ilerleme, sosyal olanaklar, ailelerin çocuklar üzerinde etkileri ve en önemlisi de devletin, çocuklara yapması gereken yatırımlar konuşulur.

İşte böyle bir günde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, en yüz karası girişimlerinden birini tartışmak, konuşmak zorundayız. Hem de Meclis'in kuruluş gününü, dünyada eşi görülmemiş bir şekilde çocuklara bayram olarak hediye eden ecdadın torunlarıyken!

18 yaşından küçük çocukları bir "mal" gibi görüp daha 12 yaşındayken evlendiren, ona göz dikenlerin nasıl affedileceği tartışılıyor!

Henüz ilkokul 5'e giden, orta okulunu bile tamamlamasına izin verilmeden, sapıkların, aşağılıkların göz diktikleri çocuklarımızı kurtarmak yerine, onlara yeltenenleri serbest bırakmanın yöntemlerini konuşuyoruz

Detaya çok boğmadan; açık, net ve doğrudan konuşmak gerekiyor.

Şehit babası cenazede feryat ederken, oradaki sözlerini cımbızla seçip onu hapse mahkum ettiren, gazilere "Sen kaliteli protez takmışsın, parasını öde ya da icra gönderelim" diyenlerin hukukudur bu yaşanılanlar.

Memleketin onca sorunu, derdi varken, insanlık dışı girişimlerini bir de utanmadan İslam'a dayanarak, kültüre atıf yaparak meşrulaştırmak isteyenlerin yasasıdır bu…

"6 yaşındaki çocukla evlenilebilir" diyen sapkınların Saraylarda ağırlanıp, köşe yazarı diye el üstünde tutulduğu bir dönemde, utanmazlığın, aymazlığın vücut bulmuş halidir.

Daha, "kadın-erkek" arasındaki farkları, yaşamı bilmeyen çocukları evlendirenlerin hesabı sorulmuyorken, ona; el süren, taciz edenleri aklayacak düzenlemenin peşine düşmüşler.

Bir de utanmadan "Bölgedeki adaylar bunu seçim vaadi" olarak verdiklerini söylüyorlar.

***

Lut Kavmini bilir misiniz?

Cinsel sapkınlıklarıyla bilinen; küçük yaştaki çocuklardan enseste, doğanın reddettiği tüm ilişkileri meşru gören bir kavim…

Onlara uyarı olarak gönderilen, yaptıkları sapıklıktan geri döndürmeye çalışan Hz. Lut Peygamber…

Buna rağmen yaptıklarında ısrarcı olarak yaşamaya devam eden ve Yüce Yaradan tarafından helak edilen bir kavim…

İşte bu çocukları zorla evlendirip, onlara tecavüz edenleri dahası onları affedenleri görünce aklıma bu kavim geliyor…

Çünkü bundan sonraki adım "Tecavüz ederim ama evlenmem" diyen sapıklar için yasa çıkarmaktır!

Bir de bu yasayı savunanlar utanmadan İslam'a sığınıp, sapkınlıklarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

***

Son 5 yılda çocuk evliliklerinin 232 bine yükseldiği ifade ediliyor.

Her yerden kadına karşı şiddet, sapkınlık haberleri gelirken, çocuklara yapılanlar tüm detaylarıyla haberlerde veriliyor.

Televizyonlarda, sinemada defalarca konu ediliyor.

Kanayan bir yara, geri kalmışlıkla açıklanamayacak, sistemli bir sapkınlık hali!

Bu sorunu çözmek bir yana, "Çocuklar birbirini sevmiş, düğünlerine savcı, belediye başkanı bile gelmiş, şimdi koca hapiste…" diyerek sapkınlığı meşrulaştırmaya çalışanlar!

Hiçbir dinde yeri olmayan bu manyaklık halinin aşılabilmesi yasanın geri çekilmesiyle mümkün değildir.

Bunu düşünüp, planlayan, gündeme getirenler yargılanmalıdır.

Zaten memleketin altı üstüne gelmiş, bari çocuklarımıza, evlatlarımıza dokunmayın!

Yazarın Diğer Yazıları