Lütfü Türkkan, Akşener'le görüşmesini anlattı

Lütfü Türkkan, Akşener'le görüşmesini anlattı
Akşener'le yaptığı görüşmeyle ilgili konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Kendisini çok iyi gördüm. Bana 'Kurultayımızı toplayın, orada hesaplaşalım' dedi. Sayın Akşener delegenin tavrı karşısında kayıtsız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Süha Çardaklı / YENİÇAĞ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen çalıştayı ve İYİ Parti'deki kongre sürecini değerlendiren Türkkan; b, c, d planlarının olmadığını, tek planlarının Meral Akşener olduğunu söyledi.

Çalıştayda kesinlikle direkt olarak Akşener'e yöneltilmiş bir suçlama olmadığını belirten Lütfü Türkkan, 15 Ağustos'tan önce kongreyi gerçekleştirmek istediklerini ve kurultayda 'çarşaf liste' olacağını ifade etti.

Türkkan, seçim döneminde yapılan ittifaka da değinerek, "Millet İttifakı'ndan zarar gördük" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın açıklamaları şöyle: 

"Sayın Akşener Twitter'da verdiği mesaj ile vermek istediği mesajı doğru algılamak lazım. Hiçbir parti genel başkanı olağanüstü kongre kararı aldığında genel başkan adayı olmaz, delegeler aday gösterir. Biz tüm delegelerimizle Sayın Meral Akşener'i aday gösterme kararı aldık ve dün gece kendisine ilettim. 

Biz çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. 8 ayda kurulan bir parti, o kadar çok engellemelerle karşılaşıldı ki. Sayın Meral Akşener Türkiye'de televizyonlarda yok sayıldı. 50 yıllık partilerin 50'ye yakın milletvekili çıkardığı Meclis'te İYİ Parti 42 vekil ile temsil ediliyor. 

"KURULTAYDA ÇARŞAF LİSTE OLACAK"

Çalıştayımızın esas konusu hatalarımızı tespit etmekti. Yerel seçimlere hazırlanırken nasıl bir kadroyla gitmeliyiz, neler yapmalıyız, mevcut teşkilat yeterli mi tüm bunların tartışıldığı bir çalıştay oldu. Ben bunca yıldır siyaset yapıyorum böyle demokratik bir şekilde fikirlerin beyan edildiği bir başka çalıştay görmedim.

Meral Akşener çalıştayda istifa etmedi. Sayın Akşener salona tekrar geldiğinde de, sorumluluğu üzerine aldığını ifade etti ve kongre kararı aldı. Türk siyasetinde çok önemli bir başlangıç bu. Bundan sonra hiçbir siyasi parti seçimden sonra sorumluluğu parti teşkilatlarına bırakıp kaçamayacak. Çalıştayda yapılan çalışmalarda kesinlikle direkt olarak Meral Hanıma yöneltilmiş bir suçlama yok. Kurultayda çarşaf liste olacak. Kongrenin 15 Ağustos'tan önce yapılmasını bekliyoruz.  Biz kongre yapılamadığı için yeni parti kurmuş bir ekibiz. O yüzden seçimden sonra kongre yapmamız çok önemlidir.

"12-13 MİLLETVEKİLİNİN İYİ PARTİ'YE GEÇEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

MHP ülkücü tabana hitap eden ve ideolojisi bu taban üzerinde inşa edilmiş bir siyasi hareket. Yaklaşık 1 yıldır iktidarın gençlik kolları gibi çalışan partiden rahatsız olan bir taban var. 24 Haziran'da Ülkücülerin oyunu biz aldık. AKP seçmeni MHP baraj altında kalmasın diye çok büyük bir fedakarlık yaptı. MHP tabanının oyunu İYİ Parti aldı. 12-13 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçebileceğini düşünüyorum.

"BANA SÖYLEDİĞİ TEK ŞEY VAR: 'KURULTAYIMIZI TOPLAYIN, HESAPLAŞALIM' "

Kendisini çok iyi gördüm, biraz daha görevini yapmış gördüm. Ben Sayın Meral Akşener'in bu delegenin tavrı karşısında kayıtsız kalmayacağından eminim. Bu parti Meral Akşener'le vücut bulmuştur ve onunla devam edecektir kimsenin şüphesi olmasın. Kendisinin söylediği tek bir şey var: "Kurultayımızı toplayın, orada hesaplaşalım."

"72 SAAT SÜRE İSTEDİ"

Dün gece Diyarbakır İl Başkanı da oradaydı, Çeşme ilçe başkanı da oradaydı. Her yerden partili vardı. Meral Hanım bu yağmurda o kadar insanın orada olmasından üzüntü duyduğunu söyledi ve 72 saat süre istediğini ifade etti.

"MİLLET İTTİFAKI'NDAN ZARAR GÖRDÜK"

Millet ittifakı o günkü şartlar dahilinde kurulması doğru olan bir ittifaktı. Bunun hesabını yapmak elbette önemli. Mesela orta Anadolu'da bulunan arkadaşlarımız millet ittifakından dolayı oy alamadı. CHP'liler bize 15 vekil verdiklerini söylediler teşekkür ederiz ama biz de CHP'ye 32 tane milletvekili verdik. Millet ittifakından biz zarar gördük. Sadece Saadet Partisi ve İYİ Parti ittifakı olsaydı daha doğru olurdu. 

"B, C, D PLANIMIZ YOK, TEK PLANIMIZ MERAL AKŞENER"

Meral Akşener aday olacak, biz kendisini aday yapacağız. Bu işin içerisinde b, c, d planımız yok. Tek planımız Meral Akşener."

İlgili Haberler