Lütfü Türkkan'dan çok sert 'Türk' çıkışı

Lütfü Türkkan'dan çok sert 'Türk' çıkışı
MHP eski Kocaeli Milletvekili Türkkan, yeni Anayasa taslağındaki 'Başkanlık için Türkiye'de doğmuş olmak gerekir' maddesine çok sert tepki gösterdi. Bu maddeye anlam veremediğini söyleyen Türkkan, "Rumeli'de doğanlar Türk değil mi?" dedi.

MHP eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yeni Anayasa taslağındaki Cumhurbaşkanı adayı seçiminde "Doğuştan Türk olma" şartının aranmasına dikkat çekerek, taslakta Rumelilerin Türk olarak görülmediğini belirtti. Yeni anayasa taslağının 8'inci maddesinde kanunun 101. maddesinde yapılan değişiklik "Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip, doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından, doğrudan halk tarafından seçilir" diye belirtildi.

Lütfü Türkkan sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu da etiketleyerek, şöyle dedi: 

"Yeni Anayasa taslağında yer alan 'doğuştan Türk vatandaşı olacak' ibaresine neden ihtiyaç duyuldu bilmiyorum. Taslakta yer alan bu madde ile AKP ve bu taslakta anlaşan MHP, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı @MuezzinogluDR'nu ve tüm Rumelileri Türk olarak görmüyor. Anayasa maddesine ilave edilen bu madde ile Gümülcine doğumlu @MuezzinogluDR gibi sonradan anavatana gelen soydaşlarımız cumhurbaşkanı olamayacak."

İlgili Haberler