Maaş değil, servet...

Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan teknik direktörler için gelir incelemesi yaptım. Bizimki üçüncü sırada. Listenin başında İngiltere'nin, ikinci basamakta İtalyanların çalıştırıcısı var. İşi Terim'e indirgeyip incelersek aylık 291 bin Avro. Yani 900 bin TL. Fena değil galiba. Bizi parça parça eden Hırvatistan'ın hocası Cacic'e ise ayda 20 bin 800 Avro veriliyor. Yani Fatih Hocanın küsuratı. Yıllık toplam çalışma süresi 2 ayı bulur mu? Zengin gardıroptan giyinip, pahalı saatleri gösterebileceğiniz sosyal toplantıları da "etkinlikten saymak" mümkün. Normal bir Türk vatandaşının gelirinin 2 bin 900 katını verenleri ayrıca kutlamak gerekir. Bizim futbol CEO'muzun gelir beyannamesini kaba taslak ortaya koyduk.

Adına şarkılar

"Benim Balonlarım Vardı"yı bu ara hatırlamak tesadüf mü? Rahmetli Şişman İbo'nun söylediği. Futbolun magazinini yapanlar -tabii yüreği olanlar- şimdiden bulup, kenara koysunlar. Gerekecek. Kendi adıma konuşursam İmparator'un "ballı baba dönemi" bitti. Haa, yine mucize gerçekleşir mi? Dedik ya, finaller için beklenen mucizeler peş peşe oluştu. Ben haklı çıkarsam, en önemli alternatif Galatasaray. Bu defa bir önceki senaryonun tersini izleyeceğiz. Terim, Cimbomun başına geçecektir. Eski durakta yeni başarı mümkün mü? "Onu sevenler kulübü" üyelerine göre Fatih Hoca futbol dehası. Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a sorarsanız 16 yıl önce alınan UEFA Kupası tesadüfler zincirinin son halkası. Fransa'ya gidişimizi tekrar hatırlayın. Dört bilinmeyenli denklem peş peşe nasıl çözülmüştü. İngiltere Ligi'nde Leicester'in şampiyonluğuna bahis oynanmasının Türkiye versiyonu yapılsa katılımcılar çok daha fazlasını kazanırdı.

...

En yakınındakiler "yağcılarda inecek var" ekibinden. Gerçeği söyleyenler -tu kaka-. Onlara değil demeç gazoz yok. Spor duayeni insanların tam 2.5 yıldır telefonuna çıkmayan Terim'in kendisi. Bu nasıl iş? Herhâlde fazla havalandı. Tekrar Galatasaray'a dönüşe göz atarsak. "O hurmalar artık tırmalar". UEFA'nın gırtlağa yapışmasına sebep, bir sürü yeteneksize verilen paralar değil mi? Bütün bu savurganlıklarda kimin isteği ve onayı vardı? Şimdi de bir başka şarkıyı söyleyelim; "Zor Dostum Zor".

Teknik yanlışlar

Hırvatistan karşısında aslında şanslıydık. Direkten dönen toplar ve Volkan Babacan'ın çıkardıkları farkı önledi. Bir yıldır yanpala yatıp reklam yıldızlığı ile playboyluğu seçen Arda Turan"gold takım"a alıp sahaya süren kimdi? Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in aylardır oynamadığını bilmiyor muydu? Stoperin yok. Liberon kayıp. Başakşehirli  formda Yalçın Ayhan'ı niçin kadroya almadın? Tek seçicimize "geçmiş olsun"u şimdiden söyleyebiliriz.

Özel notlar

  Beşiktaş'ın eski Hocası Bilic'in Lig TV'deki konuşması da bire bir gerçekleşti. "Ne derse o" oldu. Kutluyoruz.

* Arada bir gelen mesajlara göz atıyorum. Espri yapma uğruna Doktor Haydar Dümen yerine bana soru soranlar var. Ancak Engin Balım gibi bir okurumuzun kutlamasıyla mutlu olduğumu belirtmeliyim.

 

Yazarın Diğer Yazıları