Maaşını alamadı çıplak eylem yaptı

Maaşını alamadı çıplak eylem yaptı
Girdiği ekonomik kriz yüzünden Meclis önünde kendini yakan vatandaşın ardından bir protesto da İzmir'den geldi. SGK'dan 8 aydır maaşını alamadığını iddia eden bir kişi iç çamaşırlarıyla eylem yaptı.

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı ekonomik krizin ardından daha fazla dayanamayarak Meclis önünde kendini ateşe veren vatandaşın ardından bir haber de İzmir'den geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 8 aydır maaş alamadığını ve şikayet dilekçesinin de işleme konulmadığını söyleyen bir kişi Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) önünde, sadece iç çamaşırı kalacak şekilde çıplak eylem yaptı.

SGK'dan hak ettiği maaşın 8 aydır ödenmemesine tepki gösteren A.S., durumu öğrenmek için bir süre önce İŞKUR'a başvuru yaptı. İddiaya göre burada bir memurun kendisine "Senin maaş alman hayatın olağan akışına aykırı" demesi üzerine sinirlenen A.S., şikayet dilekçesi yazdı.

Bugün tekrar İŞKUR'a giden A.S., şikayet dilekçesinin de işleme konulmadığını öğrendi. Bu duruma kızan A.S., kurumun Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki binasının önünde giysilerini çıkardı. Duruma anlam veremeyen çevredekiler, olayı polise bildirdi.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri, üzerinde sadece iç çamaşırı kalan A.S.'yi ikna edip kıyafetlerini giymesini sağladı. A.S.'nin ifadesi alınmak üzere emniyete götürülmesinin ardından, çevredeki kalabalık dağıldı.

İlgili Haberler