Madenci direniyor

Madenci direniyor
Önceki gün 08.00-16.00 vardiyası için ocağa giren madencilerin, diğer vardiyadaki arkadaşlarının katılımıyla 3 gündür devam ettirdikleri eyleme TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında çalışan işçiler de destek verdi.

Madenci direniyor

Zonguldak’ta 60 işçinin işten atılmasını protesto eden 500 madenci ocaktan çıkmıyor

Zonguldak’ta özel bir kömür işletmesi önce 29 ardından da 60 işçinin işine son verince kendini ocağa kilitleyen 500 madencinin eylemi devam ediyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli beldesinde faaliyet gösteren Hattat Holding’e bağlı Hema Kömür İşletmeleri’nde çalışan madencilerin, önce 29 ardından da 60 arkadaşlarının iş akitlerinin feshedilmesi üzerine önceki gün başlattıkları ocaktan çıkmama eylemi devam ediyor. Mesai arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki amacıyla 08.00-16.00 vardiyası için ocağa giren madencilerin, diğer vardiyadaki arkadaşlarının katılımıyla devam ettirdikleri eyleme Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında çalışan maden işçileri de destek verdi. Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde 00.00-08.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, iki kilometre uzaklıktaki özel kömür işletmesinde bulunan ocağın girişinde toplandı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, işçilere hitaben yaklaşık 500 madencinin yer altında eyleme devam ettiğini söyledi.

800 kişi işsiz kalabilir
İşçi sınıfının sorunlarının bütün olarak tartışılmadığını, aynı çatı altında mücadele edilemediği sürece başarısız olunacağını öne süren Mutlu şöyle konuştu: “Bugün Hattat Holding ile devlet arasındaki uyuşmazlıklardan dolayı bölgemizde çalışan 800 kişi işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 60’şar kişilik gruplar halinde çıkış verilmeye başlanmasının ardından kendisini ocağı kilitleyen 500 madencinin eylemleri devam ediyor. Arkadaşlarımız kararlı gözüküyor. Bizler bu kardeşlerimizin işsiz kalmasına, işlerinden atılmasına, aşsız kalmasına ve bu şekilde işverenle devlet arasında pazarlık unsuru kullanılmasına tepki amacıyla burada olduğunuz için teşekkür ediyoruz.” İsa Mutlu, “Burada çalışan arkadaşlarımızla madencilik yapıyoruz, aynı havayı soluyor, aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu bölge madencilikle var olmuş ve var olmaya devam ediyor. Bu yüzden bizim halimizden biz anlarız” ifadesini kullandı. Mutlu, yaklaşık 500 maden işçisinin yemek ihtiyacının sendika tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.