Mahir Ünal'dan İYİ Parti açıklaması

Mahir Ünal'dan İYİ Parti açıklaması
AKP Genel Merkezinde erken seçime ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Sözcü Ünal, İYİ Parti'ye ilişkin bir soruya "Kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar" sözleriyle cevap verdi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin genel merkezinde bir basın açıklaması yaptı. Erken seçime ilişkin soruları cevaplandıran Ünal, İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceğine ilişkin bir soruya "Kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar" şeklinde cevap verdi.

Ünal'ın açıklamaları şöyle:

"Biz öncelikle şunun altını kalın çizgiyle çizelim: Biz geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenen, genel başkanı yasaklanmış aynı şekilde partisi kapatılmak istenmiş, önü kesilmiş bir gelenekten geliyoruz. Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk, bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan partilerin 24 Haziran'da seçmende sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar. "

"TABİİ Kİ İKTİDAR PARTİSİ OLARAK ERKEN SEÇİM DEMEYİZ"

Mahir Ünal, daha önce AKP'nin erken seçim demediği tartışmalarına ilişkin "Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman dilimidir. 'Erken seçim dememiştiniz' deniliyor. Tabii ki iktidar partisi olarak erken seçim demeyiz. Milletin bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanmamız gerekir. 

İktidar partisinin erken seçimle ilgili oluşan dedikodulara başlangıçta herhangi bir şekilde itibar etmesi düşünülemez. Siyaseten seçim havası oluştuğunda da buna bigane kalmamız düşünülemez. Bu çerçevede değerlendirmeler yapıldı. AK Parti olarak seçime her şekilde hazırız. Bu seçimin diğer seçimlerden farkı iletişim yöntemleri, seçimin temel matematiği açısından diğer seçimlerden bir farkı var. Bu seçim cumhurbaşkanlığı seçimleriyle milletvekilli seçimlerinin bir arada gerçekleşeceği bir süreci oluşturuyor. Artık seçim beyannamelerinin bizzat cumhurbaşkanı adayı tarafından ilan edebileceği bir süreci de oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uyum üst komisyon toplantısı şu anda başladı" diye konuştu. 

"İNTERNET TEMELLİ KAMPANYA"

Öte yandan kampanya dönemine hazırlıklı olduklarını belirten Ünal, "Yerinden, internet temelli bir seçim kampanyası yürüteceğiz. İnternetin ve sosyal iletişim ağlarının çok güçlü kullanılacağı bir kampanya olacağını daha önce açıklamıştık" dedi.

Ünal, "Mayıs ayının 15'i gibi kampanya süreci başlar. Sayın Başbakanın ve Cumhurbaşkanının katıldığı büyük mitinglerimiz olacak" diye konuştu.

İlgili Haberler