Mahkemeden Akşener ve Özdağ kararı

Mahkemeden Akşener ve Özdağ kararı
MHP Genel başkan adayları Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın partiden ihraçlarına yönelik yaptıkları itiraz Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

MHP genel başkan adayları Meral Akşener ve Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın partiden ihraç edilmeleri sonrasında yaptıkları hukuki itiraz kabul edilmedi.

Ankara 6.Asliye Hukuk Mahkemesi, Akşener ve Özdağ’ın “ihraçların iptaline ilişkin” taleplerini reddetti.

Mahkeme ayrıca Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır’ın talebini de reddetti.

Akşener, Özdağ ve Sağır’ın MHP’den ihraçları bu kararla kesinleşmiş oldu.

Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, "MHP'nin 19 Haziran'da 6. Olağan Kongresini yaptığını ve bu kongrede parti tüzüğünün değiştiğini" belirterek, "2009 parti tüzüğü, bu kongrede hükümsüz kalmıştır. 2016 tüzüğü aynı gün oylamayla kabul edilerek, yürürlüğe girmiştir. 5 gün yürürlükte kalan tüzük, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince durdurulmuştur. 2016 tüzüğünün tedbiren durdurulması, 2009 tüzüğüne yeniden yürürlük kazandırmaz. Bu nedenle 2009 tüzüğüne göre yapılan işlemler hükümsüzdür" dedi.

AKŞENER'İN AVUKATINDAN TEPKİ

Genel Başkan adayı Akşener'in avukatı Feridun Bahşi karara tepki gösterdi. Yeniçağ'a açıklamalarda bulunan Bahşi, şunları söyledi:

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi 15.12.2016 tarihinde vermiş olduğu kararda; Sayın Meral Akşener’in Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu tarafından ihraç kararının İPTALİ konulu davamızı Siyasi Partiler Kanununun 57. Maddesi uyarınca KESİN olarak REDDETMİŞTİR. Karar tabii ve cari hukukun temel hiçbir ilkesi ile örtüşmeyen, insanlığın yüzlerce yıllık politik hak kazanımlarını hiçe sayan, Türk Siyasi Demokrasi tarihinin en ağır kararlarından biridir. Hâkimler inancımıza göre peygamber postuna oturan insanlardır. Dün FETÖ postuna oturup hukuk üzerinden milletine zulüm edenlerin hali ortadadır ve bu durumdan bu günün hukukçuları da ibret almalıdır. Gerekçeli kararın tarafımıza ulaştırılması akabinde karar ile ilgili teknik hukuki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

İşte Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin o kararı:

İlgili Haberler