Mahkeme ‘Müslüm’ için kararını verdi

Mahkeme ‘Müslüm’ için kararını verdi
Yapımcı Mine Şengöz ile senarist Yıldız Bayazıt, ‘Müslüm’ filminin hikayesinin ve senaryosunun kendilerine de ait olduğu iddiasıyla yapımcı Mustafa Uslu’ya açtığı dava sonuçlandı.

Tam 9 yıl önce hayatını kaybeden Arabesk''in babası Müslüm Gürses’in hayatını anlatan gişe rekortmeni ‘Müslüm’ filminin kök öyküsünün kendilerine ait olduğunu iddia eden yapımcı Mine Şengöz ile Senarist Yıldız Bayazıt, yapımcı Mustafa Uslu ile ICNN Yapım şirketi ile Dijital Yapım Evi Reklam şirketine dava açmıştı. 

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ın avukatları ile Mustafa Uslu, Dijital Yapım Evi Reklam Şirketi ile ICNN Yapım Şirketi’nin avukatları katıldı.

Hürriyet’in haberine göre, Kararını açıklayan mahkeme, Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ı haklı bularak, ‘Müslüm’ filminin senaryo sahipleri olduğuna hükmetti.

Davalıların ‘Müslüm’ filminde Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ın ismine yer vermeyerek aykırı hareket ettiğine karar veren mahkeme, haksız tecavüzün önlenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca ‘Müslüm’ filminin ön jenerikleri ile tanıtıcı malzemelerinde Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ın ismine senarist olarak yer verilmesine karar verdi.
 

İlgili Haberler