Mahmut Tanal: İthal suçlular aranıyor

Mahmut Tanal: İthal suçlular aranıyor
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye’de kaçakçılık, hırsızlık ve yaralama gibi suçlardan ceza alan ancak adresleri belli olmadığı için kendilerine ulaşılamayan ve bu nedenle Resmi Gazete’de ilan edilen 900’e yakın Suriyeli olduğunu belirtti.

Tanal, bu “ithal suçluların”, nerede oldukları bilinmediği için haklarında herhangi bir işlem de yapılamadığını kaydederek, “Savaş ve yıkımdan kaçıp gelen mağdur Suriyelilerin arasına sızmış suçlular ve bu suçluların karın tokluğuna çalıştırdığı mülteciler, Türkiye’de hızla büyüyen bir suç şebekesini ortaya çıkartmaktadır” dedi. Yasal boşluklar sebebiyle yargı karşısına çıkmaları güç olan bu suç şebekesi çığ gibi büyürken hükümetin hala duyarsızlığını devam ettirdiğini belirten Tanal, ileride çok daha büyük sosyolojik problemlere sebebiyet verebilecek bu olaylara ilişkin acil önlemler alınmasını istedi.

Meclis’e taşıdı
Tanal, konuyu Meclis gündemine de taşıyarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanal, Bakan Ala’dan şu soruların yanıtını istedi: “Türkiye’de kaçakçılık, hırsızlık ve yaralama gibi suçlardan ceza alan ancak kendilerine ulaşılamayan kaç Suriyeli bulunmaktadır?Aranan bu suçlular hangi suçlardan dolayı aramaktadır? Kendilerine ulaşılamayan Suriyeli suçlular hakkında herhangi işlem yapılmakta mıdır? Kaç Suriyeli hakkında Türkiye’de işlediği suçlar sebebi ile işlem yapılabilmiştir? Bu işlemler nelerdir?”