Makedonya-Türkiye 0-0 (Maç Özeti)

Makedonya-Türkiye 0-0 (Maç Özeti)
Türkiye A Milli Futbol Takımı özel maçta deplasmanda Makedonya ile karşılaştı. Karşılaşma daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve berabere sona erdi.

A Milli Takımımız Dünya Kupası Elemeleri'nde Kosova ile oynayacağı maç öncesi Makedonya ile deplasmanda hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Fatih Terim'in öğrencileri mücadeleden iyi bir sonuçla ayrılarak Kosova maçına moralli çıkmak istiyordu ancak mücadele çok tat vermedi ve maç başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçtan dakikalar;

Mücadelenin 6. dakikasında sol kanattan gelişen atağımızda topla buluşan Arda Turan, yerden pasını ceza yayına doğru gönderdi. O noktada Emre Çolak, sol ayağıyla şutunu çekti ancak top savunmadan geri geldi.

15. dakikada sağ taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla tekrar buluşan Ezgjan Alioski, ortasını arka direğe doğru yaptı. O noktada Daniel Mojsov istediği gibi bir kafa vuruşu yapamadı ve top farklı şekilde auta çıktı.

19'da Makedonya takımı golü buldu ancak bu gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Ezgjan Alioski, ortasını altıpasın önüne doğru gönderdi. O noktada Daniel Mojsov kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi ancak daha öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

28'de Goran Pandev'in ceza sahası dışından çektiği sert şut Çağlar Söyüncü'ye çarpıp kalecimiz Volkan Babacan'da kaldı. Dakikalar 31'i gösterdiğinde yarı alanımızdan Makedonya Milli Takımı serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ezgjan Alioski, ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. O noktada Kaan Ayhan kafayla topu karşılayan isim oldu.

34. dakikada serbest vuruş öncesi Çağlar Söyüncü ile Stefan Ristovski arasında yaşanan münakaşa sonrasında hakem Stanislav Todorov bu iki futbolcuyu sarı kart ile cezalandırdı. 38'de de Kaan Ayhan, rakibi Goran Pandev'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

Karşılaşmanın 39. dakikasında ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan bu serbest vuruş için topun başına geçen Stefan Spirovski doğrudan kaleye şansını denedi fakat top farklı şekilde auta çıktı.

42'de sağ kanattan taç çizgisine yakın bir noktadan Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruş sonrasında ceza alanına gelen ortaya kimse dokunamadı ve top doğrudan auta çıktı.

45. dakikada ceza alanı içerisinde topla buluşan Ozan Tufan, sağ tarafta son çizgiye indikten sonra ortasını arka direğe doğru gönderdi. Bu noktada Olcay Şahan topun gelişine şutunu çekti ancak top savunmadan geri döndü.

İlk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

2. YARI DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLADI

2. yarıya Fatih Terim değişikliklerle başladı ve Cengiz Ünder, Hasan Ali ve Selçuk İnan oyuna dahil olan isimler oldu. Enes, İsmail ve Olcay Şahan da oyundan alınan futbolcular oldu.

53'te Makedonya'nın bir golü daha ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Sağ kanattan Stefan Ristovski'nin ceza alanımıza gönderdiği ortasını savunmamız uzaklaştırdı. Dönen topu ceza sahası dışı sol çaprazda kontrol eden Ezgjan Alioski şutunu çekti ve top direğin dibinden ağlarla buluştu ancak altıpas içerisinde bulunan Goran Pandev için ofsayt bayrağı kaldırıldı. Bu pozisyon sonrasında hakeme itirazlarda bulunan Stefan Spirovski sarı kart ile cezalandırıldı.

62. dakikada Millilerimiz oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Sırasıyla Arda Turan ve Yunus Mallı oyundan alınırken, Cenk Tosun ile Emre Mor oyuna dahil oldu.

Mücadelede dakikalar 68'i gösterdiğinde hızlı gelişen Makedonya atağında Ostoja Stjepanovic ceza alanına girer girmez sol çaprazdan şutunu çekti ancak savunmamıza çarpan top kornere gitti. Ezgjan Alioski'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ceza alanımıza gelen ortayı kafayla savunmamız uzaklaştırdı.

68'de hızlı gelişen Makedonya atağında Ostoja Stjepanovic ceza alanına girer girmez sol çaprazdan şutunu çekti ancak savunmamıza çarpan top kornere gitti. Karşılaşmanın 76.dakikasında Emre Mor, rakibi Stefan Spirovski'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 79. dakikada Ay Yıldızlılarımız oyuncu değişikliği hakkını kullandı ve Emre Çolak oyundan alınırken, Burak Yılmaz oyuna dahil oldu.

VOLKAN BABACAN SAHNEDE

83. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan Ezgjan Alioski'nin yerden sert çektiği şut direğin dibinden auta çıktı. 84'te Aleksandar Trajkovski'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği şut kalecimiz Volkan Babacan'da kaldı. 89'da Besart Ibraimi'nin ara pasıyla bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Ivan Trickovski, ceza alanı sağ çaprazından şutunu çekti ama kalecimiz Volkan Babacan zorda olsa bu şutu kurtarmayı başardı.

Makedonya'nın ilk 11'i: 

Dimitrievski, Ristevski, Mojsov, Ristovski, Sikov, Alioski, Stjepanovic, Spirovski, Nesterovski, Hasani, Pandev

İşte A Milli Takımımız'ın ilk 11'i;

Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Arda Turan, Emre Çolak, Olcay Şahan, Yunus Mallı, Enes Ünal