Manga mı, mangal mı?

Yunanistan Savunma Bakanı Aydın ilimizin Eşek Adası'nda mangal partisi yapıp Yunan rakısı Uzo içiyor. Mangal partisini seyreden Millî Savunma Bakanı Fikri Işık ise Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir manga askerle karşılanmasını soruşturuyor.

Hayretler içinde izliyorum günlerdir.

Mangal-Manga gündeminin ayrıntılarını da anlatayım.

Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 6. Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından bir manga askerle ve törenle karşılandı.

Önce Genelkurmay soruşturma açtı ve sonucunu Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorusu üzerine, "Raporumu sundum. İki kelime ile söyleyeyim kasıt yok, kusur var" diye açıkladı.

24 TV yayınında meslektaşımız tarafından, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık'a fikri soruldu.

Konu memleket meselesi ya, çok önemli bir askeri sorun ya, devlet elden gidiyor ya...(!)

Fikri olmaz mı Fikri Bey'in?

"Hava kuvvetlerimizin kendi iç meselesidir. Bağlayıcı değil" dedi.

Hava Kuvvetleri kime bağlandı? 15 Temmuz sonrası OHAL ile çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile biliyor musunuz?

Millî Savunma Bakanlığı'na.(MSB)

Demek ki Genelkurmay'ın açtığı soruşturma bakanı bağlamazmış.

Şimdi ne olacak peki?

Fikri olan bakan Fikri Bey MSB teftiş kurulu başkanını bizzat (!) görevlendirerek, "Git bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturma yap" talimatı vermiş.

Bu teftiş bitince Başbakan Binali Yıldırım da, "Bağlayıcı değil" der ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı'na, 'Git bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturma yap' talimatı verir büyük olasılıkla.

Bu teftiş de bitince bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bağlayıcı değil" der ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanı'na, 'Git bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturma yap' talimatı verir eminim.

Bu arada Aydın ili Eşek Adası'nda mangal partisi yapıp Uzo içen Yunanistan'ın Savunma Bakanı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin diğer adalarında gövde gösterisi havasında mangal partileri yaparak ziyafetlerine güle oynaya devam eder tabii ki.

Yunanistan ile Türkiye'nin arasındaki "mangal" sorunu önemli mi?

Yok canım.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti açısından Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılayan "manga" en önemli sorun elbette.

FETÖ Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin; Türk Silahlı Kuvvetlerini, Emniyet Teşkilatı'nı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu, Anayasa Mahkemesi'ni, Yargıtay'ı, Danıştay'ı, tüm mahkemeleri, üniversiteleri, kamu kurum ve kuruluşlarını 15 yılda örümcek ağı gibi sardı ama sadece siyaseti ve Yüksek Seçim Kurulu'nu ele geçiremedi.

Tek bir siyasi hakkında açılmadı o meşhur soruşturmalar.

Turizm Bakanı'na bir fikir vereyim.

Mangal partileri ile adalarımızı işgal edenlere, "Welcome Home" afişli, davullu zurnalı turist karşılama yapalım. Organize etsin ama sakın kılıç kalkan ekibi koyup Yunanlıları korkutmasınlar da bir kez daha denize dökmeyelim...

Savunma Bakanı'na da bir fikir vereyim.

Devlet protokolüne bir bakıversin 4. sırada kim var?

Ben size söyleyeyim: Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı var.

Tüm Bakanlar ise toplu halde 11. sıradalar da Başbakan Yardımcıları ve bazı bakanlar da sonra gelir Millî Savunma Bakanı 14. ya da 15. olarak.

Yeni Anayasa hükümlerine göre Cumhurbaşkanı devletin kurum ve kuruluşlarını 6 ay içerisinde yapılandıracak.

Öyleyse önereyim, atın Ana Muhalefet Genel Başkanını devlet protokolünden.

Meclis'in ne hükmü kaldı ki Ana Muhalefetin yeri olsun...

Yazarın Diğer Yazıları