Manisa polisi o eşkıyanın yakasına yapıştı mı?

YSK kararları sonrası çıkan olayların İstanbul gibi batı kentlerinde de nasıl organize edildiği dikkat çekicidir.. Daha açık biçimde, bu görüntüler PKK’nın kentlerdeki serbest halinin yansımasıdır.. Oysa bu kentlerde birer karargah haline getirilen malum mahallelerinin kontrol dışı kalması mümkün olamaz..
Manisa’daki olayı dikkatinize sunalım.. PKK, vatandaşların araçlarını ateşe veriyor.. Bu araçlardan birinin sahibi olay yerine yetişiyor ve haykırıyor: “Ben de Kürdüm.. Lanet olsun bunlara.. Nefret ediyorum, ne istiyorlar bu ülkeden?!!” Bu cesur yüreğin karşısına eşkıya dikiliveriyor.. Hem de fütursuzca ve hiç saklanmadan kameralar önünde.. Vatandaşı tehdit ediyorlar.. Arabasını yaktıkları vatandaşa, malının hesabını sorduğu için tehditler yağdırıyorlar..
Manisa polisi bu kimlikleri açık eşkıyaları derdest etmeli, peşini bırakmamalıdır..
PKK batı kentlerine sokak serserilerini yığıyor, halkın tepesine tebelleş ediyor.. Bu gelişmeler vahimdir.
İzmir polisi, 2011 başından bu yana sokak olaylarında güvenlik kuvvetleri üzerine PKK tarafından ellerine molotof ve taş tutuşturularak sürülen eylemcilerin profilini çıkardı..
Sonuç şöyle..
Gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen ve birçoğu tutuklananlar arasındakilerden..
G.D. (19), uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan sabıkalı...
M.E. (25) elektrik kablosu hırsızlığı..
M.B. (38) çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından sabıkalı. F.S.(17) ev ve işyerinden hırsızlık, otomobil hırsızlığı sabıkaları...
Ü.A. (20), motosiklet ve bisiklet hırsızlığı suçu işlemiş.
Ö.Ç. (16), ev ve işyerinden hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak..
M.T. (32) de uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, ev ve işyerinden hırsızlık suçlarından sabıkalı.
Terör uzmanları PKK’nın, eylemlerinde özellikle hırsızlık ve uyuşturucu gibi suçlardan sabıkalı kişileri seçtiğini dile getiriyor... İzmir’de KCK’ya yönelik son operasyonda, Menemen ilçesinde polise molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran 6 kişi gözaltına alınmıştı. Hakkında daha önce altı defa uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılan N.K.’nin (22) başını çektiği grup, terör örgütünün hedefleri doğrultusunda eylem yapmak ve molotof kokteylli saldırı suçlamalarıyla adliyeye sevk edilmiş, N.K. ile birlikte üç kişi tutuklanmıştı.
PKK böylesi mafyatik tabanlı örgütlenmeyi sadece polise karşı gösterilerde yapmıyor.. Bu çeşit yapılanma terör örgütünün önemli gelir kaynaklarını sağlamak için de geçerli..
Türkiye’de bugün adi hırsızlıktan fuhuşa, uyuşturucudan insan ticaretine kadar pek çok para kanalı PKK’ya akıyor. İzmir polisinin tespitleri de yeni değil, uzun süredir bu faaliyetlere ait doküman elde mevcut... Özellikle güneyde ve Ege’de nüfus yapılanmasındaki değişikliğe bakarsanız, PKK buralarda da ciddi ve sistemli bir şekilde yapılanmış durumda...
Yaz mevsiminde hareketlenen turizm faaliyetlerinden de aslan payını almak için buralara akın eden kıtalar, barların kapılarından restoranların içine kadar inmiş durumdalar. Tatil beldelerinde kadın ticareti de onların hakimiyetinde, uyuşturucu trafiği de... İstanbul ve Ankara’da da durum farklı değil. İşgal ettikleri yerlere neredeyse PKK bayrağı çekecek duruma gelen bu oluşumlar, PKK’ya şu sıralar seçim desteği (!) vermek için de kullanılıyorlar.. PKK, malum partisi ile bölge dışına taşma çalışmaları yapıyor!..

Yazarın Diğer Yazıları