Mansur Yavaş: “İmar baronlarına izin vermiyoruz”

Mansur Yavaş: “İmar baronlarına izin vermiyoruz”
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, “İmar değişikliğinde 30 milyar lira birilerinin cebine gitti. Ben bunu Meclis’te de gündeme getirdim” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Ticaret Odası Eski Başkanı Sinan Aygün’ün skandal iddialarıyla ilgili konuştu. Tele 1 TV canlı yayınında Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Yavaş, belediye meclisinden bir tane imar rantı geçirmediklerini belirterek, “Göz yummuş olsaydık 95 bin çarpı 7 bin ile 10 bin arası kazanç sağlanacaktı” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Sinan Aygün 11 Aralık 2019’da benimle görüşmek istedi. Görüşmedim, başıma geleceği biliyorum.

Bir tane imar rantı geçirmedik o meclisten.

Sinan Aygün’ün kız kardeşi meclis üyeleri ile görüşüyor rant için. Geri dönüş alamıyor. Sibel hanım olumsuz yanıt alınca Sinan beyle görüşülmesini istiyor.

Arkadaşlarla görüştüklerinde şu söyleniyor onlara, Okul yapacağız demişsiniz, yapmamışsınız. Belediyenin kârı ne. Dilekçeyi okuduk. ‘Benden rüşvet istediler’ diye bir iddia yok. İstese istese o okulun parasını ister.

Diyor ki beş buçukta istinaf kararı aldılar sonra geri çektiler. Elimdeki dilekçe avukatın bize zamanında bize bildirmediği soruşturma emri. Soruşturdular ve biz suç duyurusunda bulunduk bize zamanında bildirmediler diye. Belediyeye Kumpas kuruldu.

Bizim imar baronlarına izin verme diye bir durumumuz söz konusu değil.

Göz yummuş olsaydık 95 bin çarpı 7 bin ile 10 bin arası kazanç sağlanacaktı.

FETÖ’den dolayı gözaltına alınması gerekenler görüyorsunuz Sinan Aygün ile birlikte.

Belediyedeki sağlam duruşumuzu görünce bizi Çevre ve Şehircilik bakanlığı aracılığıyla adım atmaya çalışıyor. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bodrum’da yaptığını görünce burayı da çatır çatır yıkacağına inanıyorum.

Bir kumpasın peşindeler yine. Halk ders verdi. Akıllanmıyorlar. Seçimlerde rakibim olan şahıs her türlü şeyi yapıyor. Gelin beraber yönetelim diyoruz.

Maç daha yeni başlıyor. Halkın parası, halkın malı, halkın alın teri halka geri dönecek. Yetim hakkı yedirilmeyecek!"

İlgili Haberler