Mardin’de askeri araca mayınlı tuzak: 7 yaralı

Mardin’de askeri araca mayınlı tuzak: 7 yaralı
Nusaybin köylerine keşfe giden heyetin güvenliğini sağlayan askeri zırhlı araç uzaktan kumandalı mayın ile patlatıldı. Özel Harekât Tabur Komutanı ve 6 asker yaralandı

Mayınlı Tuzak: 7 yaralı

Asker ve polisin “ihanet” süreciyle elinin kolunun bağlanmasını fırsat bilen terör örgütü PKK Doğu ve Güneydoğu’da saldırılarını artırdı. Bölücülerin bunu fırsat bilip hain pusu kurduğu askeri zırhlı araçta yaralanan askerler, Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

AynI saatlerde, Nusaybin’deki Cumhuriyet Caddesi’ne bir poşete bırakılmış mayın bulundu. Olay yerine gelen polis, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Mayın, Mardin’den gelen patlayıcı uzmanlarının incelemesinin ardından, imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.

DiyarbakIr’da yol kapatarak kimlik kontrolü yapan bölücülere müdahale eden polislere, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Lice’de de arazi ve ev araması esnasında, askerlere çevre tepelerden uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı, bir jandarma uzman çavuş yaralandı. Sayfa 9

Özel harekât askerine Mayınlı Tuzak: 7 yaralı

Asker ve polisin ihanet süreciyle elinin kolunun bağlanmasını fırsat bilen terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu’da asker ve polise saldırılarını arttırdı. Mardin’in Nusaybin ilçesi Dağiçi ve Hisar köylerine keşif çalışmasına giden hakim, katip ile 3 bilirkişinin güvenliğini sağlayan askeri zırhlı aracın Bagok Dağı bölgesinden geçişi sırasında kablo düzenekli el yapımı patlayıcı ile saldırı yapıldı. Araçta bulunan Mardin Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ve 6 asker yaralandı. Yaralılar Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yine aynı ilçenin Kışla Mahallesi sakinleri, Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımında poşete bırakılmış mayın buldu. Yine aynı ilçede Terör örgütü yandaşları, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtinde bulunan Silvan yolunu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapmak istedi. TOMA ile müdahale eden polise, bazı kişilerce silahlı saldırı düzenledi. Kurşunlar TOMA’ya isabet etti. Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bağlan Mahallesi’nde ev ve arazi araması sırasında çevre tepelerden uzun namlulu silahlarla askere ateş açıldı. İlk ateşte, bir jandarma uzman çavuş yaralandı. Silvan ilçesinde yol kesip, araçlarda kimlik kontrolü yapmak isteyen terör örgütü yandaşlarına polis müdahalede bulundu. Yenişehir, Feridun ve Mescit mahalleleri ile Diyarbakır Caddesi’nde toplanan terör örgütü yandaşları, yol kesip, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapmak istedi. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, polisin Kurtuluş Mahallesi’ndeki bir eve düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden Ahmet Latif K, Ömer Faruk Y. ile S.K ve R.K, “terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde imal etmek ve bulundurmak” suçundan tutuklandı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Cengiz Topel Caddesi’nden geçen yaklaşık 15 araçlık askeri konvoya, Eski Cezaevi Kavşağı’nda toplanan bir grup, taş, havai fişek, ses bombası ve molotofla saldırdı. Olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı.