Mardin'de dev operasyon başlatıldı

Mardin'de dev operasyon başlatıldı
Mardin'in Derik İlçesi'nde bugün öğle saatlerinde Kaymakamlık binasına saldırı düzenlendi. İlk gelen son dakika haberlerine göre saldırının roketatarla gerçekleştiği belirtilmişti. aldırıda Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk dahil 3 kişi yaralandı.

İlk belirlemelere göre teröristler saat 12.10’da, Kaymakam Muhammet Safitürk’ün makam odasını hedef aldı. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Saldırıda, Derik Belediyesi’ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile birlikte 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: YARALI KAYMAKAM DİYARBAKIR'A NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanlığı yetkilileri,saldırıda yaralanan Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk’ ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği olayla ilgili yaptığı yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"İlimiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perşembe günü Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İki hafif yaralımızın tedavisi Derik Devlet Hastanesi’nde devam etmekte olup İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.

Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır."

Vali Yaman, Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Kaymakam Safitürk'ü ziyaret etti.

OPERASYON BAŞLATILDI...

Patlama sonrası Mardin başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda özel harekat timi Derik İlçesi’ne sevk edildi. Özel harekat timleri, saldırıyı gerçekleştiren ve ona yardım edenlerin yakalanması amacıyla ilçe merkezi başta olmak üzere belirli adreslere baskın düzenledi. İlçe girişlerinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, araç girişine de kontrollü olarak izin veriliyor.

X-RAY CİHAZI VE MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İNCELEMEYE ALINDI

Öte yandan, hükümet konağı içerisinde ve çevresinde, patlama nedeniyle oluşan molozlar, belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Olay yeri inceleme ekipleri ve güvenlik kameralarını inceleyen bilişim uzmanları, hükümet konağı ve çevresindeki mobese kemaralarındaki görüntüleri incelemeye aldı. Hükümet konağı girişindeki X-Ray cihazının da bozuk olup olmadığını tespit etmek amacıyla incelemeye alındığı öğrenildi.

RESMİ İŞLEMLER DURDURULDU

Hükümet konağı binasında sadece makam odası ile bitişiğindeki odalarda hasar oluştuğu; binadaki bir çok pencerenin de camlarının kırıldığı belirtildi. Patlama sonrası hükümet konağında görevli personelin de güvenlik nedeniyle tahliye edildi ve işlemler de durdu.

Hükümet Konağı ve çevresi de güvenlik nedeniyle vatandaşların giriş-çıkışına kapatıldı.