Bahçeli: Çalarken fıtratı hatırlamadılar

Bahçeli: Çalarken fıtratı hatırlamadılar
MHP lideri Devlet Bahçeli madenci şehrinde iktidarın tüm politikalarını topa tuttu:

Madenciye ‘fıtrat’ var çalana yok

Soma’da hayatını kaybedenlerin kıdem tazminatı ve verilmeyen haklarını bugüne kadar önemsemediler. AKP iktidarı hep bahaneler aradı. Fıtrattan bahsedip, kader diyorlar. Fakat çalarken fıtratı hatırlamadılar, haram yerken fıtrat demediler.

Nefesimiz hainlerin ensesinde

“Ne kadar melun, ne kadar hırsız, ne kadar hain, ne kadar alçak varsa önümüzdedir” diyen Bahçeli, “Her adımımızda biraz daha kaçacaklardır. Attığımız her adımda saklanacak delik arayacaklardır” ifadesini kullandı.

Bahçeli: Çalarken fıtratı hatırlamadılar

Bahçeli, “Fıtrattan bahsedip kader diyorlar. Haram yerken fıtrat demediler. Rüşvet alıp verirken, Zonguldak’ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına fıtrat gelmedi” dedi

“İşçi şehri” Zonguldak’ta düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP iktidarını sosyal ve ekonomik politikaları üzerinden topa tutarken partisinin vaatlerini anlattı. Bahçeli, Soma maden kazasının yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Erdoğan, 2010 yılının Mayıs ayında Zonguldak’a gelip kazalara kader dedi, abartıldığını söyledi. Soma’ya gitti, fıtrat dedi. Müşaviri sağa sola çılgınlar gibi tekme salladı. Elbette her şey Allah’tandır. Buna diyeceğimiz bir şey yoktur. Fakat tedbir, tevekküle mani değildir” diyerek şöyle konuştu:

Kasalar dolduruldu

“Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimizin kıdem tazminatı başta olmak üzere, verilmeyen haklarını önemseyen ve mesele edinen görülmedi. Hükümet hep bahaneler aradı. Özel sektör firmaları sorumluluktan kaçtı. Fıtrattan bahsediyorlar, kader diyorlar. Fakat çalarken fıtratı hatırlamadılar. Haram yerken fıtrat demediler. Rüşvet alıp verirken, Zonguldak’ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına fıtrat da gelmedi. Sizler madenlerde, kömürün karasından ekmeğinizi çıkardınız. Onlar zift gibi vicdanları ile milli kaynakları zimmetlerine geçirdiler. Sizler helal ile sözleştiniz. Onlar haram ile nikâh kıydılar. Sizler çalıştınız havuzcular yağmaladı. Yediler, içtiler, gezdiler, harcadılar, kasalarını doldurdular. Banka hesaplarını hırsızlıkla şişirdiler.” MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 milyar 370 milyon liraya yapılan Ak Saray’ın, Oslo görüşmelerinin, ihanet pazarlıklarının unutulmamasını istedi.

Hırsızlar kaçacak

“Ne kadar melun, ne kadar hırsız, ne kadar hain, ne kadar alçak varsa önümüzdedir” diyen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Her adımımızda biraz daha kaçacaklardır. Her adımımızda saklanacak delik arayacaklardır. Her adımımızda çaldıklarını çıkartacaklar ve para kasalarına saklanacaklardır. İş sağlığı ve güvenliğinin çağdaş normlarda sağlanması için her türlü teknik, hukuki ve idari tedbirleri alıp denetimleri etkinleştireceğiz. Maden ocaklarının işletmesini çağın teknolojik gelişmelerinden yararlanarak yapacağız, işçi sağlığı ve güvenliğinden taviz vermeyeceğiz. Elleri toprak kokan çiftçi kardeşim, Allah’ın izniyle yüzünü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacağız. Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır.”

 

Devlette çürüme sona erecek

Devlet Bahçeli, yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeklerini söyledi. “Üreten Ekonomi Programı” ile aç ve açıktaki vatandaşların sorunlarını gidereceklerini anlatan Bahçeli, iş sağlığı ve güvenliğinin çağdaş normlarda sağlanması için her türlü teknik, hukuki ve idari tedbirleri alıp denetimleri etkinleştireceklerini, görevlerini ihmal edenlere yönelik caydırıcı müeyyideleri kanunlarla temin edeceklerini kaydetti. Emeklilere mart ayında 1400, Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği verileceğini belirten Bahçeli, şöyle dedi: “Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Kamu çalışanlarına çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına da aynen yansıtacağız. Asgari ücret net 1400 liraya çıkacak. Asgari ücretten vergi almayacağız.  Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. 18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerimize 600 lira, 18 yaş altı engelli aylığını 400 liraya çıkaracağız.”