Marşı anamın sütüyle emdim

Marşı anamın sütüyle emdim
Erdoğan’ın “İstiklâl Marşımızı bile bilmiyor“ sataşmasına İhsanoğlu,”Hadi oradan canım“ diye karşılık verdi

Marşı anamın sütüyle emdim

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Van’da kendisi hakkında söylediği “Mehmet Akif’in kabrinde dörtlük okuyor, bu Çanakkale şehitleri şiiri diyor. Babamın arkadaşı dediği Mehmet Akif’e yaptığın saygısızlığa yazıklar olsun. Senin Prof.’luğuna yazıklar olsun” şeklindeki sözlerine Adana’dan yanıt verdi. Adana Seyhan Belediyesi’ne ait kültür merkezinin Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda konuşan İhsanoğlu, “İstiklal Marşını bilmiyormuşum. Hadi oradan canım sen de. Yahu, siz daha İstiklal Marşını öğrenmeden ben onu anamın sütü ile beraber emdim. Akif’in, büyük şairimiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dünyada en çok sevdiği, en güvendiği arkadaşının oğluyum ben” dedi.

Hayret ediyorum
İhsanoğlu şunları söyledi: “hayretler içinde kalıyorum. Bu benim söylediğim söz arefe günüydü. Şehitliğe gittim hem şehitlerimizin ruhuna hem de baba dostu Mehmet Akif Ersoy’un kabrinde fatiha okudum. Orada şehitlerin aileleri gelmişti, onalar da benim etrafımda toplandılar ve devletin kendilerinin kapısını hiç çalmadığını söylediler. Orada  “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” beytini okudum ve orada bir arkadaşın sorusu üzerine şüheda fışkıracak, şüheda şehidin çoğuludur... Bu sözün de Çanakkale şehitleriyle ilgili olduğunu söyledim.” 

Şehitlere baksınlar
“Şimdi beni edebiyattan imtihan edenler şunu düşünmeli” diyen İhsanoğlu şöyle devam etti: “Ben bu edebiyatı çok iyi biliyorum. Bana su parası, ekmek parası, başörtüsünden imtihan ettiler. Buradan da imtihan etmek isteyenlere şunu söylüyorum: İstiklal Marşı, Çanakkale savaşı, Yahya Kemal Beyatlı ve Fuzuli’nin su kasidesi bunlardan birini seçsinler. Ama en önemlisi insanların edepten sınıftan geçmesidir. Bu arada şühedanın edebiyatıyla değil şehitlerin aileleriyle meşgul olsunlar. Ben İstiklal Marşı’nı, Mehmet Akif Ersoy’u anamın sütüyle emdim. Biz Akif’in emanetine hiçbir zaman ihanet etmedik. O satırların altına imzamı atarım. Çünkü Türk oğlu Türk’üm. Benim hiçbir zaman başka pasaportum olmadı. Evet gurbette doğdum ama bu toprakların insanıyım.” İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanlığı kimsenin inhisarında değil. Ben sokaktan gelmedim. Ben gökten zembille inmedim. Meclis’te 4 parti var. 2 parti bir aday gösterdi, diğer 2 parti de kendi adaylarını gösterdi. Bunda yanlış ne var?” dedi. İhsanoğlu, seçimlerde şaibe iddialarıyla ilgili de “Şimdiden herkesin görev alması lazım” diye konuştu. 


Adana’da şehir turu attı
Adana’ya önceki gece giden ve hayatını kaybeden Adanalı şarkıcı Murat Göğebakan için babasının evinde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu, dün sabah kendisini destekleyenlerin oluşturduğu konvoy eşliğinde şehir turu attı. Adana Milletvekilleri MHP’li Seyfettin Yılmaz, CHP’li Ali Demirçalı ve Mersin CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı ile CHP ve MHP il başkanlarının da eşlik ettiği İhsanoğlu, kent turunun ardından Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen 20 dakikalık görüşmenin ardından İhsanoğlu, yine halkı selamlayarak Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. İhsanoğlu’da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 


“Herkesim Cumhurbaşkanı olacağım” 
Adana’daki programının ardından Mersin’e geçen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde bir grup karşıladı. Otobüsten gruba seslenen İhsanoğlu, 76 milyonun ve tüm Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacağını söyledi. İhsanoğlu, “Haksızlık, adaletsizlik ve eşitsizlik yok olacak. Kanun hakimiyeti, hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilecek. Vatandaşlarımız istedikleri huzura ve güvene kavuşacaklar. Türkiye’nin de yurtdışındaki itibarı yeniden tesis edilecek” dedi.