Masanın üzeri dolup taştı muhtar sonunda isyan etti. Vatandaşın gözüne uyku girmiyor

Masanın üzeri dolup taştı muhtar sonunda isyan etti. Vatandaşın gözüne uyku girmiyor
Denizli Merkezefendi İlçesi Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü, mahallenin dörtte birinin icralık olduğunu ve masasının vatandaşa gelen icra mektuplarıyla dolduğunu açıkladı. Sücüllü, "Mimardan mühendise, iş insanından sigortasını ödeyemeyene, yüzlerce yurttaşımıza tebligat mektupları geliyor." ifadelerini kullandı.

ANKA'da yer alan habere göre, Denizli Merkezefendi İlçesi Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü, "Dört bin nüfuslu mahallede üç aydan bu yana biriken ortalama bin tebligat mektubu var. Mimardan mühendise, iş insanından sigortasını ödeyemeyene, yüzlerce yurttaşımıza tebligat mektupları geliyor. Espri yapıyorlar ‘keşke aşk mektubu gelse’ diye, ama maalesef icra mektupları geliyor" sözleriyle isyan etti.

Borçlusuna tebliğ edilemediği için mahalle muhtarlarına bırakılan tebligatların dağ gibi birikmesi ülkenin ekonomik durumunun bir göstergesi haline geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’deki muhtar ziyaretleri kapsamında Merkezefendi İlçesi Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü'yü ziyaret etti. Muhtar Sücüllü "Dört bin nüfuslu mahallede üç aydan bu yana biriken ortalama bin tebligat mektubu var. Maske cezaları var. ‘Suç ve Ceza’ isimli bir tiyatro oyunun içinde gibiyim. Yüzlerce icra takibi tebligatı vatandaşı bekliyor. Gelen mektuplar arasında, icra evrakları var. Mimarlar, mühendisler, şirketler sigortalarını ödeyemeyenler, iş insanları var. İnsanlar kalsın muhtarım evrak beklesin ödeyecek gücüm yok diyor, çünkü iş alanları kısıtlanmış durumda" diyerek aylardır masasında bekleyen tebligat zarflarını gösterdi.